SUA a început deja să trimită muniţie şi alte echipamente în Israel: „Ne vom asigura că le vom satisface nevoile cât mai bine şi cât mai repede posibil”

Israelul luptă pentru a-şi asigura supravieţuirea împotriva Hamas, declară luni seara în Parlamentul israelian (Knesset) premierul israelian Benjamin Netanyahu, în opinia căruia mişcarea islamistă palestiniană ”Hamas este Daesh”, acronimul arab al grupării jihadiste Statul Islamic.

10 oct. 2023, 08:35
SUA a început deja să trimită muniţie şi alte echipamente în Israel: „Ne vom asigura că le vom satisface nevoile cât mai bine şi cât mai repede posibil”

Un înalt oficial al formațiunii paramilitare care a atacat violent Israelul a declarat că grupul este deschis la discuții cu privire la un posibil armistițiu, după ce „și-a atins obiectivele”.

Statele Unite au început deja să livreze Israelului muniţii şi echipamente militare de care are nevoie neapărat, a declarat luni Casa Albă, în timp ce Pentagonul îşi revizuieşte stocurile pentru a vedea ce mai poate fi trimis rapid pentru a-şi susţine aliatul în războiul cu Hamas.

John Kirby, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, a confirmat luni seara că primul lot de ajutor militar în urma atacului violent al militanţilor Hamas „se îndreaptă” către Israel.

Livrarea a avut loc în timp ce preşedintele Joe Biden se pregătea să facă declaraţii oficiale privind atacurile de la Casa Albă, marţi după-amiază, după ce a confirmat că cel puţin 11 americani au fost ucişi în violenţele din weekend.

Citeşte şi: Strigătul sfâșietor de durere al tatălui studentei răpite în Hamas: „Speram să nu fie adevărat, dar era fata mea. Mi-aș dori să o pot mângâia”

„Ne aşteptăm pe deplin că vor exista cereri suplimentare de asistenţă de securitate pentru Israel, deoarece continuă să cheltuiască muniţii în această luptă”, a declarat Kirby. „Vom rămâne în pas cu ei, asigurându-ne că le satisfacem nevoile cât mai bine şi cât mai repede posibil”.

Biden va susţine marţi, la 13:00 (ora Coastei de Est), de la Casa Albă, un discurs despre conflictul Hamas-Israel.

Casa Albă a fost iluminată noaptea trecută în albastru şi alb pentru a-şi exprima solidaritatea cu Israelul.

SUA oferă Israelului sprijin în planificarea operaţiunilor speciale şi a informaţiilor, ca parte a efortului de salvare a ostaticilor luaţi de Hamas.

Citeşte şi: Zelenski dă vina pe Rusia pentru atacurile din Israel. „Ar crea diviziuni și ar ajuta Kremlinul să submineze libertatea în Europa”