SUA, anunț de ultimă oră despre bombardamentele Ucrainei în Rusia: „Nu încurajăm să lanseze atacuri în afara frontierelor sale!”

Statele Unite avertizează marţi că „nu încurajează” Ucraina să efectueze atacuri în Rusia, în urma unor atacuri cu dronă în două baze aeriene ruseşti, atribuite Kievului, relatează AFP.

06 dec. 2022, 22:45
SUA, anunț de ultimă oră despre bombardamentele Ucrainei în Rusia: „Nu încurajăm să lanseze atacuri în afara frontierelor sale!”

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, a făcut declarații cu privire la atacurile lansate de Ucraina în Rusia.

„Nu vom permite Ucrainei să organizeze atacuri în afara frontierelor sale. Noi nu încurajăm Ucraina să lanseze atacuri în afara frontierelor sale. Tot ceea ce facem noi, tot ceea ce face lumea pentru a susţine Ucraina facem în susţinerea independenţei Ucrainei”, a declarat Ned Price.

Citiți și: VIDEO Contraofensiva lui Zelenski. Atac cu drone asupra aerodromului Kursk de pe teritoriul Rusiei

Un al treilea aerodrom rusesc a fost incendiat marți în urma unui atac cu dronă, la o zi după ce Ucraina a demonstrat o nouă capacitate aparentă de a pătrunde la sute de kilometri adâncime în spațiul aerian rusesc prin atacuri asupra a două baze aeriene rusești, potrivit Reuters.

Declarația făcută de oficialul american vine în contextul în care armata ucraineană este acuzată că a atacat cu drone aerodromul din orașul rusesc Kursk.

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, care a făcut anunţul atacului pe Telegram, nu precizează de unde provine drona, dar lovitura vine la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina de atacuri cu drone asupra altor două aerodromuri militare aflate departe de graniţă.

De asemenea, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că Ucraina continuă să bombardeze centrala nucleară Zaporojie, creând în mod deliberat amenințarea unei posibile catastrofe nucleare. Acesta a anunțat că armata rusă ia „toate măsurile” pentru a asigura siguranța centralei.

Totodată, Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina „a încercat să lovească” aerodromul Diaghilevo din regiunea Riazan şi aerodromul Engels din regiunea Saratov cu „drone de fabricaţie sovietică”.

Citiți și: Contraofensiva lui Zelenski. Armata din Ucraina a trecut graniţa, bombardamente la Belgorod