SUA aprobă prelungirea facilităţilor fiscale pentru salariaţi

Congresul SUA a aprobat vineri prelungirea facilităţilor fiscale pentru salariaţi până la sfârşitul acestui an, în scopul susţinerii economiei.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 19:40
SUA aprobă prelungirea facilităţilor fiscale pentru salariaţi

Rezultatul votului de vineri era aşteptat după ce joi liderii democraţilor şi republicanilor din legislativul american au anunţat că au ajuns la un acord asupra acestui text, după o îndelungată bătălie, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Textul a fost adoptat mai întâi cu 293 voturi pentru şi 132 împotrivă de Camera reprezentanţilor, dominată de republicani, iar apoi cu 60 de voturi pentru şi 36 împotrivă de Senat, cu majoritate democrată.

Lidera minorităţii democrate din Cameră, Nancy Pelosi, şi-a exprimat regretul că proiectul nu prevede creşteri de impozite pentru toţi americanii care câştigă peste 1 milion de dolari pe an, menţionând totuşi că adoptarea sa constituie ‘o victorie pentru clasa medie’.

La rândul său, reprezentantul republican Dave Camps, care a negociat acordul cu democraţii, a calificat textul drept o ‘victorie semnificativă pentru aceia dintre noi care sunt preocupaţi de datoria naţională şi de înclinaţia spre cheltuieli publice, care paralizează de prea multă vreme Washingtonul’.

Preşedintele Barack Obama este de aşteptat să promulge legea imediat după ce va reveni dintr-un turneu pe Coasta de vest consacrat colectării de fonduri.