SUA ar putea rechema 500.000 de automobile Tesla din cauza riscului de accelerare neintenţionată

Administraţia pentru Siguranţa Traficului pe Drumurile Naţionale (NHTSA) din Statele Unite a anunţat vineri că va analiza o petiţie care cere agenţiei să investigheze oficial şi să recheme 500.000 de vehicule Tesla din cauza unor informaţii privind accelerarea neintenţionată a acestora, relatează Reuters.

18 ian. 2020, 07:01
SUA ar putea rechema 500.000 de automobile Tesla din cauza riscului de accelerare neintenţionată

Petiţia se referă la automobilele Tesla Model S fabricate în perioada 2012-2019. Petiţia citează ”127 de plângeri ale consumatorilor la NHTSA, referitoare la 123 de vehicule. Rapoartele includ 110 coliziuni şi 52 de răniri”, potrivit agenţiei.

NHTSA a publicat vineri seara o versiune redactată a petiţiei care afirmă că ”Vehiculele Tesla accelerează neintenţionat într-un număr mult mai mare conparativ cu alte vehicule” şi cere agenţiei ”să recheme toate vehiculele Model S, Model X şi Model 3, din 2013 şi până în prezent”.

Petiţia citează rapoarte referitoare la coliziuni atribuite accelerării neintenţionate şi plângeri adresate NHTSA.

Tesla nu a comentat imediat informaţia, potrivit Agerpres.

Multe dintre plângeri s-au referit la incidente de accelerare la parcarea vehiculelor în garaje sau la curbe. Altele se referă la accelerarea neaşteptată în trafic sau în timpul utilizării sistemelor de asistare a şoferului, care au condus la coliziuni.

Un şofer s-a plâns că un vehicul Tesla Model S 85D 2015 din California era oprit şi închis, iar ”câteva minute mai târziu a accelerat spre stradă şi a lovit o maşină parcată.