SUA: Atac asupra unui bărbat comis de indivizi care au strigat „ISIS”

Poliția din New York investiga duminică un atac asupra unui bărbat care a fost bătut de mai mulți indivizi strigând "ISIS, ISIS", lăsându-l cu vânătăi pe cap și față, au anunțat autoritățile americane, informează Reuters.

18 ian. 2016, 05:49
SUA: Atac asupra unui bărbat comis de indivizi care au strigat „ISIS”

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost atacat în timp ce mergea pe jos cu o fetiță de nouă ani în Bronx în jurul orei 17.30 vineri, potrivit Departamentului Poliției din New York (NYPD). 
    
El a fost lovit cu pumnii de mai multe ori în cap, trântit la pământ și lovit cu picioarele, a declarat poliția. Victima, al cărei nume nu a fost divulgat, a fost tratată pentru răni la un spital. 
    
Bărbatul purta un shalwar kameez, o ținută tradițională din Asia de Sud cu o tunică lungă, potrivit New York Times. 
    
Atacul a avut loc pe fondul creșterii anxietății în Statele Unite legate de amenințarea reprezentată de gruparea Statul Islamic, cunoscut de asemenea sub numele de ISIS, care a revendicat responsabilitatea mai multor atacuri în lume. 
    
Doi atacatori musulmani, soț și soție care ar fi fost inspirați de grupare, au ucis 14 persoane pe 2 decembrie la San Bernardino, California, la doar câteva săptămâni după ce mai mulți bărbați înarmați având legături cu Statul Islamic au ucis 130 de persoane la Paris. 
    
Nimeni nu a fost imediat arestat în atacul de la New York, care este în curs de investigare de către departamentul de infracțiuni al NYPD Hate Crime Task Force, a declarat agenția într-un comunicat sâmbătă, adaugă Reuters.