SUA: Atac cibernetic la Departamentul de Stat

Departamentul de Stat american s-a trezit în situaţia de a deconecta la sfârşitul săptămânii trecute reţeaua sa informatică neconfidenţială pe fondul unor suspiciuni de atacuri cibernetice, a relatat presa americană.

17 nov. 2014, 12:13
SUA: Atac cibernetic la Departamentul de Stat

Departamentul de Stat a invocat o operaţiune de mentenanţă de rutină la principala sa reţea informatică neconfidenţială, ceea ce a afectat traficul de e-mailuri şi accesul la site-urile publice.

Potrivit informaţiilor publicate duminică seara, un hacker este suspectat că ar fi trecut de unele bariere de securitate al sistemului ce gestionează e-mailurile neclasificate. Conform unui înalt responsabil citat de The Washington Post, o ‘activitate îngrijorătoare’ a fost constatată, dar niciunul dintre sistemele confidenţiale nu a fost afectat.

Dacă se confirmă, atacul informatic împotriva Departamentului de Stat va fi ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice asupra agenţiilor guvernamentale americane.

Săptămâna trecută, Poşta americană (USPS) a anunţat că piraţii informatici au sustras informaţii despre angajaţii lor şi, probabil, cu privire la unii clienţi.

Până la 800.000 de persoane remunerate de Poşta americană, inclusiv subcontractanţi, ar putea fi vizaţi de acest atac cibernetic, potrivit unui purtător de cuvânt al instituţiei.

Hackerii ar putea să fi pătruns în sistemul de plată al oficiilor poştale on-line, ceea ce ar fi putut afecta de asemenea clienţi ai poştei. FBI a anunţat deschiderea unei anchete în acest caz de piraterie informatică.

Luna trecută, Casa Albă a informat, de asemenea, asupra unei ‘intruziuni’ în reţeaua sa informatică neconfidenţială. Potrivit publicaţiei The Washington Post, la originea acestor incidente ar putea fi hackeri ruşi.