Accident neobişnuit, două elicoptere s-au ciocnit în aer. Între morţi se află un general

Doi militari şi-au pierdut viaţa duminică în coliziunea aeriană a două elicoptere aparţinând forţelor armate loiale mareşalului Khalifa Haftar în estul Libiei, potrivit unui purtător de cuvânt.

20 sept. 2021, 08:17
Accident neobişnuit, două elicoptere s-au ciocnit în aer. Între morţi se află un general

„Impactul direct între două elicoptere a provocat moartea generalului Abouzeid al-Barassi şi a tehnicianului Milad al-Assebei”, a declarat generalul Miloud el-Zouay, purtător de cuvânt al forţelor speciale aflate sub comanda mareşalului Haftar, şeful unei armate care controlează estul şi o parte din sudul ţării.

„Echipajul celui de-al doilea aparat a scăpat nevătămat” din acest accident care a avut loc duminică după-amiază lângă Zawiyat Masus, o localitate aflată la aproximativ 130 km sud-est de Benghazi, al doilea oraş ca mărime din Libia, transmite news18.com.

Citeşte şi Un elicopter militar a căzut în Oceanul Pacific, în dreptul oraşului San Diego

„Cele două aparate efectuau o misiune militară”, a adăugat purtătorul de cuvânt fără să ofere mai multe detalii cu privire la natura acestei misiuni.

Difuzate de media locale şi pe reţelele sociale, imagini, care nu au putut fi autentificate de AFP, au arătat carcasa unui elicopter într-o zonă nelocuită.

Citeşte şi Elicopter cu 16 persoane la bord, prăbuşit în Rusia. 13 dintre victime sunt turişti

Libia s-a scufundat în haos după revolta populară care provocat căderea regimului Muammar Gaddafi în 2011. O criză politică majoră – cu autorităţi rivale în estul şi vestul ţării -, combinată cu dezintegrarea aparatului de securitate, a favorizat sosirea în ţara nord-africană a unor grupări jihadiste ca Stat Islamic (SI).

După pierderea fiefurilor sale din jurul oraşelor Sirte (nord-centru) şi Derna (est) în 2018, SI a slăbit considerabil, iar membrii săi s-au retras în deşert ori s-au alăturat populaţiei de pe coasta mediteraneană.