SUA au pierdut medalia de argint în proba masculină de ştafetă 4x100m cucerită la JO 2012

Statele Unite au fost deposedate de medalia de argint câștigată de ștafeta masculină de 4x100 m la Jocurile Olimpice din 2012, din cauza cazului de dopaj al atletului Tyson Gay, a confirmat Comitetul olimpic american (USOC), citat de AFP.

14 mai 2015, 08:00
SUA au pierdut medalia de argint în proba masculină de ştafetă 4x100m cucerită la JO 2012

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a notificat decizia USOC, ceea ce nu este o surpriză după suspendarea pe un an a sprinterului american de către Agenția americană antidopaj (USADA).

„Așa cum era de așteptat, după decizia USADA în dosarul Tyson Gay, CIO a confirmat descalificarea echipei americane de 4×100 m de la Londra”, a declarat Patrick Sandusky, directorul de comunicare al USOC.

Gay predase deja medalia sa după dictarea suspendării, consecință a două controale pozitive la un steroid în afara competiției în iunie 2013. Ceilalți componenți ai ștafetei care vor trebui să renunțe la medaliile lor de argint sunt Trell Kimmons, Justin Gatlin și Ryan Bailey, care au participat la finală împreună cu Gay, precum și Jeffrey Demps și Darvis Patton.

La JO 2012, Jamaica a cucerit medaliile de aur, devansând SUA și Trinidad-Tobago. Franța, care a încheiat pe locul 4, va primi acum medaliile de bronz.