SUA au tăiat finanţarea UNESCO, după admiterea Palestinei

Statele Unite au anunţat, luni, că vor suspenda furnizarea de fonduri către UNESCO după admiterea "Palestinei" în această structură a ONU.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 20:05
SUA au tăiat finanţarea UNESCO, după admiterea Palestinei

Casa Albă a catalogat drept „prematură” admiterea „Palestinei” în UNESCO şi a anunţat că va suspenda finanţarea acestei organizaţii.

„Ar fi trebuit să virăm 60 de milioane de dolari către UNESCO în noiembrie, dar am suspendat transferul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Organizaţia ONU pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) s-a pronunţat luni în favoarea admiterii „Palestinei” ca membru cu drepturi depline al agenţiei ONU.

Casa Albă a comunicat că votul în favoarea admiterii „Palestinei” în cadrul UNESCO este „prematur” şi contraproductiv”.

„Votul în favoarea admiterii Autorităţii Palestiniene în cadrul UNESCO este prematur şi contraproductiv în contextul eforturilor comunităţii internaţionale pentru ajungerea la o pace completă, corectă şi durabilă în Orientul Mijlociu”, a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei americane.

La rândul său, Guvernul israelian consideră că admiterea „Palestinei” în cadrul UNESCO îndepărtează perspectivele ajungerii la un acord de pace.