SUA. Bernie Sanders îşi lansează campania electorală şi îl califică pe Donald Trump drept „persoana cea mai periculoasă”

Senatorul american independent Bernie Sanders şi-a lansat sâmbătă, la New York, campania electorală pentru alegerile primare ale Partidului Democrat, în faţa a mii de susţinători, şi a promis să-l învingă pe preşedintele american Donald Trump, pe care l-a numit "persoana cea mai periculoasă din istoria modernă a SUA", informează EFE.

03 mart. 2019, 07:47
SUA. Bernie Sanders îşi lansează campania electorală şi îl califică pe Donald Trump drept „persoana cea mai periculoasă”

Sanders, în vârstă de 77 de ani şi originar din Brooklyn, cartierul new-yorkez unde a decis să-şi lanseze campania pentru alegerile primare democrate, şi-a anunţat candidatura la preşedinţia SUA la 19 februarie cu obiectivul de a-l „detrona” pe actualul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, la alegerile prezidenţiale din 2020, scrie agerpres.ro.

Citeşte şi Summitul dintre Donald Trump şi Kim Jong-un s-a încheiat fără succes. Preşedintele american a anulat prânzul de lucru

Pe fondul strigătelor de „Bernie, Bernie”, câteva mii de oameni şi-au dat întâlnire în campusul Universităţii din Brooklyn, unde Sanders şi-a început studiile superioare. Jane Sanders, soţia lui Bernie, a avut misiunea de a da startul evenimentului, vorbind despre acel Bernie pe care ea îl cunoaşte cel mai bine, soţ şi bunicul a şapte nepoţi. Pentru soţia sa, care a spus că este o mare onoare pentru ea să fie măritată cu Bernie, întâlnirea din Brooklyn „nu reprezintă un moment, ci o mişcare”.

Senatorul de Vermont a candidat în 2016 pentru nominalizarea democraţilor la preşedinţia SUA, dar alegerile primare au fost câştigate în cele din urmă de Hillary Clinton.

„Ceea ce promit să fac este să colind întreaga ţară, să port cu mine valorile de care toţi în Vermont suntem mândri: încrederea noastră în justiţie, în comunitate, în politica pentru oamenii de rând şi în reuniuni locale”, a declarat Sanders în momentul în care şi-a anunţat candidatura.

Preşedintele american Donald Trump a salutat miercuri intrarea în campanie a senatorului independent Bernie Sanders, pe care l-a numit „nebunul de Bernie”. „Nebunul de Bernie tocmai a intrat în campania (electorală). Îi doresc numai bine”, a scris în notă ironică Trump pe Twitter.