Summitul dintre Donald Trump şi Kim Jong-un s-a încheiat fără succes. Preşedintele american a anulat prânzul de lucru

Summit-ul dintre Trump şi Kim s-a încheiat joi mai devreme decât era prevăzut. Prânzul dintre cei doi lideri a fost anulat, iar conferinţa de presă a preşedintelui american a fost mutată cu două ore mai devreme. Casa Albă a anunțat că nu s-a ajuns la niciun acord.

RomaniaTV.net
28 feb. 2019, 06:47
Summitul dintre Donald Trump şi Kim Jong-un s-a încheiat fără succes. Preşedintele american a anulat prânzul de lucru

UPDATE: Coreea de Sud este la fel de „șocată ca restul lumii” după ce Casa Albă a anunțat că summitul între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un se va încheia fără un acord, a declarat un oficial din Guvernul sud-coreean, relatează site-ul postului CNN.

UPDATE: Donald Trump a declarat, joi, în Vietnam, după ce discuțiile cu Kim Jong Un au fost întrerupte brusc, că liderul nord-coreean a cerut ridicarea integrala a sancțiunilor, în ceea ce privește denuclearizarea viziunea lui Kim Jong Un fiind una diferita fata de cea a presedintelui SUA; insa mai apropiata decat anul trecut.

Am discutat de sanctiuni, Coreea de Nord a cerut ridicarea integrala a sanctiunilor, au vrut sa scape de sanctiuni, au vrut sa cedeze in anumite zone, insa nu cele pe care le am dorit noi. Am discutat si despre denuclearizare. Am reusit sa ma apropii de viziunea lui. Nu vreau sa comentez asupra specificatiilor, are o anumita viziune, nu coincide cu a noastra, insa e mai apropiata decat acum un an, cu siguranta vom ajunge la un consens, dar a trebuit sa plecam de la masa negocierilor si sa vedem ce se intampla. Coreea de Nord nu va mai face teste nuclare si ale rachetelor, am incredere in el, sper ca va fi adevarat ce a spus, a spus Donald Trump.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat că după încheierea discuţiilor bilaterale cu liderul coreean Kim Jong-un, Donald Trump se va întoarce la Marriott, fiind anulat astfel prânzul de lucru dintre cei doi lideri, scrie The Guardian. Conferinţa de presă a preşedintelui american a fost reprogramată cu două ore mai devreme.

Trump şi Kim urmau să participe la o ceremonie comună de semnare a unui acord, însă acest lucru pare puţin probabil în acest moment.