SUA: Camera Reprezentanţilor a aprobat rezoluţia care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a lui Trump

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, miercuri, o rezoluţie care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii.

15 ian. 2020, 19:46
SUA: Camera Reprezentanţilor a aprobat rezoluţia care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a lui Trump

Rezoluţia a fost aprobată cu un raport de voturi de 228 la 193. Un congresman democrat, Collin Peterson, a votat împotriva procedurii, informează NBC News şi CNN.

Anterior, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunţat coordonatorii acţiunii de formulare a acuzaţiilor în procedura demiterii preşedintelui Donald Trump. Principalul coordonator al procedurii de prezentare a acuzaţiilor în procesul din Senat va fi Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, a declarat Nancy Pelosi.

Ceilalţi coordonatori sunt: Jerry Nadler, preşedintele Comisiei Judiciare din Camera Reprezentanţilor, şi congresmenii Hakeem Jeffries, Jason Crow, Val Demings, Zoe Lofgren şi Sylvia Garcia.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.