SUA denunţă o ecaladare „inacceptabilă” din partea Moscovei. Ucraina anunţă că „nu va capitula” în faţa Rusiei

Putin ”fabrică ameninţări care nu există”, denunţă Casa Albă, după ce liderul de la Kremlin plasează în alertă ”forţa de disuasiune” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară.

27 feb. 2022, 17:59
SUA denunţă o ecaladare „inacceptabilă” din partea Moscovei. Ucraina anunţă că „nu va capitula” în faţa Rusiei

SUA nu cred în ameninţările „nucleare” ale Rusiei. Preşedintele Vladimir Putin ”fabrică ameninţări care nu există”, denunţă duminică o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, imediat după ce Moscova a anunţat că plasează în alertă ”forţa de disuasiune” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară, relatează AFP.

”Este vorba despre o figură repetată, pe care am observat-o din partea preşedintelui (rus Vladimir) Putin în timpul acestui conflict, şi anume de a fabrica ameninţări care nu există, cu scopul de a justifica continuarea unei agresiuni”, denunţă Jen Psaki.

Alertă NATO după anunţul lui Vladimir Putin privind armele nucleare
”Rusia nu a fost ameninţată în niciun moment de NATO sau Ucraina (…). Ne vom pune acestui lucru. Avem capacitatea de a ne apăra”, subliniază ea.

SUA denunţă, de asemenea, o ecaladare ”inacceptabilă” din partea Moscovei, denunţă ambasadoarea americană la ONU.

Ucraina ”nu va capitula” în faţa Moscovei, dă asigurări Kuleba şi denunţă plasarea în alertă a forţelor ruse de disuasiune nucleară drept o tentativă de ”presiune”

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba dă asigurări duminică cu privire la faptul că Ucraina ”nu va capitula” în faţa Rusiei şi denunţă plasarea în alertă a forţelor ruse de disuasiune nucleară drept o tentativă de ”presiune”, relatează AFP. ”Nu ne vom preda, nu vom capitula, nu vom ceda niciun centimetru din teritoriul nostru”, subliniază într-o videoconferinţă de presă, Dmitro Kuleba.

De ce îşi ung soldaţii ucraineni gloanţele cu grăsime de porc în lupta cu cecenii? Explicaţia VIDEO este FABULOASĂ

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat anterior pe Telegram că a acceptat negocieri cu Rusia şi că acestea urmează să aibă loc la frontiera Ucrainei cu Belarusul, în apropierea zonei de excludere de la Cernobîl, în urma unei medieri a preşdintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, cu care a discutat la telefon.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică faptul că plasează în alertă ”forţa de disuasiune” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară.