SUA: Doi agenţi FBI – împuşcaţi în apropierea oraşului Ferguson

Doi agenţi FBI au fost răniţi prin împuşcare într-o casă din nordul comitatului Saint Louis miercuri dimineaţă, însă incidentul nu este "direct legat" de protestele motivate rasial din zona orăşelului Ferguson, a declarat o purtătoare de cuvânt a agenţiei citată de Reuters.

26 nov. 2014, 13:40
SUA: Doi agenţi FBI – împuşcaţi în apropierea oraşului Ferguson

Doi agenţi FBI au fost împuşcaţi în apropierea oraşului Ferguson, în SUA, însă incidentul nu este „direct legat” de protestele motivate rasial din zona orăşelului Ferguson, a declarat o purtătoare de cuvânt a agenţiei citată de Reuters.

Un agent a fost împuşcat în umăr şi un altul în picior în timp ce asistau poliţia locală la aplicarea unui mandat de arestare, a afirmat Rebecca Wu într-o declaraţie de presă. Rănile suferite nu le pun viaţa în pericol celor doi agenţi, a precizat ea.

„Incidentul nu este direct legat de protestele de la Ferguson”, a mai spus Wu, fără a furniza detalii suplimentare.

Circa 2.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în suburbiile Saint Louis pentru a contribui la detensionarea situaţiei după anunţarea verdictului unui mare juriu din Missouri, care a decis să nu-l pună sub acuzare pe poliţistul alb care a împuşcat mortal un tânăr de culoare în luna august.

Incidentul de miercuri dimineaţă în care au fost implicaţi agenţi FBI a avut loc la câteva ore după o ciocnire între poliţie şi protestatari la Ferguson.

În ciuda unei prezenţe militare sporite în Ferguson, o maşină de poliţie a fost incendiată în apropierea primăriei în seara zilei de marţi, iar poliţia a folosit în timpul nopţii bombe cu fum şi gaze incendiare pentru a-i dispersa pe protestatari.