SUA: Epidemia de Ebola este fără precedent de la cea de SIDA

Epidemia de Ebola care afectează Africa de Vest este fără precedent de la cea de SIDA de la începutul anilor '80, a apreciat joi directorul Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), relatează AFP.

09 oct. 2014, 15:11
SUA: Epidemia de Ebola este fără precedent de la cea de SIDA

Epidemia de Ebola este fără precedent de la cea de SIDA, a apreciat joi directorul Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

‘Aceasta va fi o luptă îndelungată (…) De 30 de ani de când lucrez în sănătatea publică, singurul lucru comparabil a fost SIDA’, a declarat dr. Tom Frieden, în cursul unei dezbateri la care au participat preşedinţii din ţările africane cele mai afectate, directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, şi preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim.

‘Trebuie să acţionăm rapid pentru ca această boală să nu fie o altă SIDA’, a subliniat Frieden. Epidemia de Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă din istoria acestei febre hemoragice de la apariţia virusului în 1976, a făcut 3.865 de morţi din cele 8.033 de cazuri de îmbolnăvire, potrivit celui mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), până la data de 5 octombrie.

Citeşte şi ANUNŢ OFICIAL al OMS despre prezenţa virusului EBOLA în Europa