SUA iau în calcul suplimentarea de capacităţi strategice în apropierea Coreei de Nord

Administraţia Donald Trump intenţionează să trimită capacităţi militare strategice suplimentare în Peninsula Coreea, în contextul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, afirmă un oficial sud-coreean, Chung Eui-Yong, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

RomaniaTV.net
28 sept. 2017, 19:56
SUA iau în calcul suplimentarea de capacităţi strategice în apropierea Coreei de Nord

„Statele Unite s-au angajat să extindă capacităţile militare strategice în zona Peninsulei Coreea”, a declarat Chung Eui-Yong, directorul Consiliului pentru Siguranţă Naţională din Coreea de Sud.

„Mobilizarea capabilităţilor militare ar putea începe chiar de anul acesta şi va contribui la extinderea capacităţilor sud-coreene”, a adăugat Chung Eui-Yong.

Oficialul sud-coreean nu a oferit detalii despre „capacităţile militare strategice” pe care le-ar putea trimite Statele Unite. Acestea ar putea fi portavioane, submarine nucleare, bombardiere strategice, sisteme de rachete sau avioane de vânătoare invizibile pe radare.

Pentagonul nu a făcut niciun comentariu pe această temă

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare şi balistice nord-coreene.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat Administraţia Donald Trump că „a declarat război” Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite.