SUA impun noi sancţiuni Iranului după testele cu rachete balistice ale Teheranului

Administrația de la Washington a decis vineri instituirea de noi sancțiuni împotriva Iranului după ce această țară a efectuat în ultima săptămână două noi teste cu rachete balistice, transmite agenția Reuters.

RomaniaTV.net
03 feb. 2017, 18:30
SUA impun noi sancţiuni Iranului după testele cu rachete balistice ale Teheranului

Sancțiunile vizează 12 persoane și 13 entități bănuite că au avut o contribuție la programul iranian de rachete balistice și constau în interzicerea accesului lor la sistemul financiar american și a afacerilor cu companii din SUA.

Decizia Washingtonului prevede și ‘sancțiuni secundare’, respectiv interzicerea entităților din state terțe de a face afaceri cu persoanele sau entitățile vizate de aceste măsuri, care dacă nu respectă această interdicție vor risca la rândul lor sancțiuni din partea SUA, informează Agerpres.

Citeşte şi Iranul a lansat o rachetă balistică. Casa Albă a afirmat sec că este „la curent” cu această informaţie

Sancțiunile decise acum nu au în vedere acordul internațional care a soluționat problema programului nuclear iranian, dar autoritățile americane au avertizat că nu exclud adoptarea ulterioară de noi sancțiuni împotriva Teheranului.

Armata iraniană a efectuat duminică un test cu rachetă balistică cu rază medie de acțiune, test urmat joi de încă unul cu o rachetă de croazieră, denumită ‘Sumar’, ce poate transporta arme nucleare. Într-o postare pe Twitter, președintele SUA, Donald Trump, a atenționat vineri Iranul că ‘se joacă cu focul’.