SUA face pregătiri de RĂZBOI? Au trimis BOMBARDIERE STRATEGICE în Europa

SUA au transferat temporar în Europa trei bombardiere strategice B-52, a anunţat miercuri biroul de presă al Comandamentului strategic al forţelor americane (STRATCOM), informează agenţia de presă ITAR-TASS, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 07:52
SUA face pregătiri de RĂZBOI? Au trimis BOMBARDIERE STRATEGICE în Europa

Avioanele au fost desfăşurate la baza aeriană Fairford, comitatul Gloucestershire (Marea Britanie), unde se vor afla aproximativ două săptămâni.

În această perioadă, bombardierele americane vor efectua zboruri de antrenament în zona de responsabilitate operaţională a Comandamentului european al forţelor armate ale SUA.

Se preconizează că echipajele se vor ‘familiariza cu bazele din regiune şi operaţiunile efectuate acolo’, potrivit biroului de presă al STRATCOM, care asigură că cele trei bombardiere, provenind de la bazele aeriene Barksdale (Louisiana) şi Minot (Dakota de Nord) nu sunt echipate cu armament strategic, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Barack Obama: România NU va fi NICIODATĂ SINGURĂ. SUA îşi apără aliaţii est-europeni VIDEO

În luna martie, în contextul profundelor dezacorduri cu Rusia în problema crizei din Ucraina, Statele Unite ale Americii au trimis şapte avioane militare pentru patrularea spaţiului aerian al celor trei republici baltice (Estonia, Letonia şi Lituania), în conformitate cu angajamentele asumate faţă de ţările aliate din NATO.