SUA: Jihadistul ucis la Boston voia să DECAPITEZE POLIŢIŞTI americani GALERIE FOTO

Presupusul islamist împușcat mortal de forțele de ordine marți, la Boston, intenționa să decapiteze polițiști în numele jihadului, potrivit unor documente judiciare publicate miercuri.

04 iun. 2015, 05:43

Usaama Rahim, în vârstă de 26 de ani și aflat sub supravegherea FBI, a fost împușcat marți după ce a amenințat agenți federali americani cu un cuțit.

Rahim a fost ucis în fața unei farmacii din Boston după ce a refuzat să se supună somației de a arunca cuțitul, a informat comisarul poliției orașului într-o conferință de presă. El era căutat de autoritățile federale pentru „informații legate de terorism”, a menționat comisarul William Evans, care nu a confirmat informațiile potrivit cărora tânărul s-a radicalizat în Siria.

David Wright, un presupus complice al lui Usaama Rahim, a fost arestat miercuri la Boston, a indicat poliția. Wright a compărut în aceeași zi în fața instanței și a fost inculpat pentru complot în vederea obstrucționării unei anchete federale. El i-ar fi sugerat lui Usaama Rahim să-și șteargă datele din telefonul său mobil și din computer.

Citeşte şi Terorist împuşcat mortal la Boston

Conform documentelor judiciare citate, Usaama Rahim, care trăia la Boston, lucra ca agent de pază la o societate de securitate privată și ”planificase să lanseze un atac violent în SUA” după data de 26 mai.

După ce a primit prin poștă trei cuțite, Rahim și-a pus la punct planul împreună cu Wright și cu o a treia persoană pe o plajă din Rhode Island duminica trecută.

Prima intenție era de a decapita un necunoscut într-un alt stat din SUA decât Massachusetts, a indicat David Wright în fața anchetatorilor. Însă Usaama Rahim i-a telefonat lui Wright marți la ora 05.00 pentru a-i transmite că planul s-a modificat și că mai degrabă ar ucide ”oameni în albastru”, urmând ca marți sau miercuri să omoare la întâmplare polițiști din statul Massachusetts.