SUA mizează pe Zelenski. Fost director CIA: „Pariez că Ucraina va câştiga războiul”

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, spune că Moscova nu ar trebui să mai negocieze cu Washingtonul și că ar trebui să aștepte până ce SUA „o să se târască înapoi la masa negocierilor”. Iar șefa propagandei din Rusia prevestește foametea și spune că atunci Occidentul va căuta prietenia țării lui Putin din nou.

21 iun. 2022, 14:08
SUA mizează pe Zelenski. Fost director CIA: „Pariez că Ucraina va câştiga războiul”

SUA cred în victoria Ucrainei, deşi armata lui Zelenski este înfrântă pe tot mai multe fronturi. „În săptămânile care urmează vom vedea care țară poate genera forțe cel mai rapid. Dacă Rusia poate înlocui oamenii și muniția pe care le-a pierdut. Același lucru este valabil și pentru partea ucraineană. Și ar trebui să fac o constatare dintr-o anumită perspectivă, și anume că rușii pierd într-o singură zi, în medie, mai mult decât au pierdut toate forțele coaliției SUA în cea mai proastă lună a războiului din Irak. Pariez că războiul va fi câștigat de ucraineni. Cred că au peste zeci de mii de potențiali soldați care sunt recrutați sau sunt antrenați în aceste momente. Se aduc și cantități enorme de arme de la noi sau din alte țări NATO”, a declarat Petraeus.

Zelenski: „Pas cu pas, trecem printr-o săptămână crucială. Sunt cele mai grele bătălii”
Zilele trecute, SUA au transferat Ucrainei 1.400 de sisteme antiaeriene și 6.500 de sisteme antitanc, plus un ajutor militar de încă un miliard de dolari. Însă, războiul pare departe de a se fi terminat.

Analistul militar Sean Bell a făcut, în cadrul unei emisiuni TV, declarații îngrijorătoare. Acesta este de părere că războiul din Ucraina este abia începutul planurilor lui Vladimir Putin.

„Am discutat cu atașatul pentru apărare al Rusiei în urmă cu o săptămână și spunea că au subestimat într-adevăr vestul atunci când a căzut Uniunea Sovietică. Rusia a rămas cu mândria complet răvășită. Pensiile nu erau plătite, salariile nu erau plătite, s-au simțit devastați ca națiune mândră. Putin a venit ca un lider nou, controlează mass-media și pare să restabilească măreția Rusiei, iar asta rezonează enorm cu publicul său. Deci acest zid ar putea fi terminat cu anexarea Donbasului până în Crimeea și încă o fâșie de pământ. Dar pare din ce în ce mai probabil că acesta este abia primul capitol dintr-o serie lungă de capitole ale intenției Rusiei de a restabili imperiul rus. Și lucrul îngrijorător pentru asta este în nordul Europei. Estonia, Lituania și Letonia cad acum sub umbrela protectoare a NATO și, prin urmare, orice amenințare asupra acestor națiuni afectează NATO, iar NATO trebuie să fie pregătită și de aceea se vede o creștere a activității militare și o implicare mai mare din partea liderilor militari”, a declarat Sean Bell.

Război în Ucraina. Rachetele Harpoon au lovit un remorcher care transporta soldaţi şi armament pe Insula Şerpilor
Cum a fost lichidat un grup de forte militare speciale al Federatiei Ruse

Noi detalii de pe front vin de la un jurnalist ucrainean. Acesta spune că armata lui Zelenski a distrus un grup al forțelor speciale rusești, dar si un remorcher de ultimă generație. Totul s-a întâmplat în timp ce vehiculul transporta muniție și armament pe Insula Șerpilor.

Din primele informații, cei uciși fac parte dintr-un grup de elită al armatei ruse. Printre ei se numără și generalul rus Ilya Tsuprik, un agent superior al diviziei a 2-a al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. Remorcherul distrus a facut parte din flota rusilor din Marea Neagră din 2017. Lovitura de rachetă care l-a distrus a omorât două treimi din echipajul de la bord, în timp ce soarta celorlalți este necunoscută. Informația că remorcherul a fost distrus a fost confirmată de Ministerul de Apărare al Ucrainei.
Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, spune că Moscova nu ar trebui să mai negocieze cu Washingtonul și că ar trebui să aștepte până ce SUA „o să se târască înapoi la masa negocierilor”. Iar șefa propagandei din Rusia prevestește foametea și spune că atunci Occidentul va căuta prietenia țării lui Putin din nou.
Omul de încredere al lui Putin spune că Moscova nu ar trebui să mai negocieze cu Washingtonul în ce privește dezarmarea nucleară.

Încă de la începutul invaziei rusești în Ucraina, Medvedev s-a remarcat prin declarații vehemente, el a spus că „îi va face să dispară” pe „degenerații care vor moartea Rusiei”, i-a numit „fani ai lebărului, spaghetelor și broaștelor” pe liderii german, italian și francez care au vizitat Kievul și a amenințat frecvent cu utilizarea armamentului nuclear.