Zelenski: „Pas cu pas, trecem printr-o săptămână crucială. Sunt cele mai grele bătălii”

Comisia Europeană recomandă ca Ucraina, Republica Moldova şi Georgia să fie desemnate state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE).

21 iun. 2022, 06:28
Zelenski: „Pas cu pas, trecem printr-o săptămână crucială. Sunt cele mai grele bătălii”

Volodimir Zelenski a declarat în alocuţiunea sa zilnică, că Ucraina face paşi importanţi către aderarea la Uniunea Europeană, demonstrând că prin acţiunile ei merită să facă parte din spaţiul european, potrivit site-ului preşedinţiei ucrainene.

Un general român vorbeşte de riscul ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina. Cum ne-ar afecta o decizie radicală a lui Putin

„Pas cu pas, trecem printr-o săptămână crucială şi facem totul în fiecare zi pentru ca nimeni să nu aibă îndoieli că Ucraina merită candidatura. Demonstrăm în fiecare zi că facem deja parte dintr-un spaţiu european unit, aş spune chiar, valoros”, a declarat Volodimir Zelenski în alocuţiunea sa zilnică, potrivit site-ului preşedinţiei ucrainene. „Sunt recunoscător tuturor deputaţilor poporului nostru care au susţinut integrarea noastră europeană. Aş dori să notez votul în favoarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Această convenţie este adesea numită Convenţia de la Istanbul – în funcţie de locul semnării. A fost „subminată” în Ucraina de zeci de ani. Dar conţinutul său principal este simplu – este obligaţia de a proteja împotriva violenţei şi a diferitelor forme de discriminare”, a spus Zelenski.

Mărturia cutremurătoare a unei ucrainence violate repetat de un soldat rus: „Mi-a spus să fac ce spune dacă vreau să îmi mai văd copilul”. A tăiat-o cu cuţitul pe faţă şi gât, i-a tăiat o parte din păr
Comisia Europeană recomandă ca Ucraina, Republica Moldova şi Georgia să fie desemnate state candidate la aderarea la Uniunea Europeană (UE), a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedinta CE Ursula von der Leyen.

În discursul său, preşedintele ucrainean a mai afirmat: „După cum am prezis, Rusia este foarte nervoasă în legătură cu activitatea noastră. Din nou bombardează Harkivul, Odesa, din nou încearcă acţiuni ofensive brutale în Donbas. Acesta este un rău care poate fi liniştit doar pe câmpul de luptă. Apărăm Lisichansk şi Severodoneţk. Sunt cele mai grele bătălii. Dar băieţii şi fetele noastre puternice sunt acolo. Ocupanţii primesc răspunsuri la acţiunile lor împotriva noastră. Sunt recunoscător armatei şi informaţiilor pe care le oferă”, a mai spus el.

Ben Stiller către Volodimir Zelenski:”Sunteţi eroul meu”

Actorul american Ben Stiller s-a întâlnit luni, la Kiev, cu preşedintele Volodimir Zelenski, faţă de care şi-a exprimat admiraţia pentru activitatea desfăşurată după invazia rusă a Ucrainei pe 24 februarie, transmite marţi AFP.

„Este o mare onoare pentru mine (…) Sunteţi eroul meu”, i-a spus Ben Stiller, ambasador al bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) în timpul întâlnirii cu Volodimir Zelenski, el însuşi fost actor, cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Refugiatului, conform imaginilor difuzate de preşedinţia ucraineană.

„Ce aţi făcut, felul în care aţi mobilizat ţara, lumea, este cu adevărat o inspiraţie”, a adăugat actorul american în vârstă de 56 de ani, referindu-se la nenumăratele discursuri ale preşedintelui Zelenski destinate publicului din întreaga lume pentru a obţine sprijin pentru ţara sa.

 

Mai devreme în cursul zilei de luni, Ben Stiller a vizitat Irpin, o suburbie a Kievului unde au avut loc lupte aprige la începutul invaziei. Este, de asemenea, cel mai apropiat punct de capitală atins până acum de armata rusă.

„Cred că este greu de înţeles ce se întâmplă cu adevărat fără să vii aici, i-a spus el preşedintelui ucrainean.”Am fost la Irpin azi dimineaţă (…), iar nivelul efectiv de distrugere îl vezi la televizor, îl vezi pe reţelele de socializare, dar e altceva să-l vezi cu adevărat, să-l simţi şi apoi să vorbeşti cu oamenii”.

Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Ben Stiller pentru vizită şi i-a spus că este foarte important pentru el să reamintească lumii ce se întâmplă în Ucraina.”Este esenţial pentru noi ca oamenii să nu uite. Nu este interesant să vorbim despre război în fiecare zi (…), dar pentru noi este foarte important’, a explicat liderul ucrainean.

Cei doi au discutat râzând şi despre interesul comun pentru comedie.”Aţi renunţat la o carieră grozavă de actorie”, i s-a adresat Ben Stiller, celebru pentru filme precum „O noapte la muzeu” şi „Un socru de coşmar”.”Nu atât de grozavă ca a dvs”, a replicat Volodimir Zelenski, care, înainte de a fi ales preşedinte în 2019, a jucat în „Slujitorul poporului”, un serial satiric despre un profesor de istorie de liceu care ajunge în mod neaşteptat preşedinte al Ucrainei.


loading...
Partenerii noștri