SUA mulţumeşte autorităţilor române pentru eforturile în ancheta legată de rusul Viktor Bout

Poporul american datorează recunoştinţă Guvernului şi poporului român pentru eforturile în sprijinul anchetei în urma căreia cetăţeanul rus Viktor Bout a fost găsit vinovat de tentativă de vânzare a unui arsenal de puşti şi rachete, afirmă ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 18:04
SUA mulţumeşte autorităţilor române pentru eforturile în ancheta legată de rusul Viktor Bout

Potrivit unui comunicat al ambasadorului SUA la Bucureşti, ancheta în cazul cetăţeanului rus Viktor Bout s-a realizat împreună cu autorităţile române şi cu autorităţile din alte câteva ţări.

Rezultatele anchetei şi succesul procurorilor ilustrează strânsul parteneriat pe care Agenţia Antidrog Americană (DEA) are privilegiul de a-l avea atât cu procurorii români din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cât şi cu anchetatorii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române. Poporul american datorează recunoştinţă Guvernului României şi poporului român pentru eforturile exemplare şi neobosite depuse de autorităţile române în sprijinul acestei anchete. Adresez mulţumiri sincere Guvernului României şi poporului român pentru cooperarea şi parteneriatul excelente cu DEA şi Statele Unite ale Americii în lupta comună împotriva traficanţilor de droguri şi a narco-teroriştilor din întreaga lume„, scrie ambasadorul american.

Viktor Bout, acuzat în Statele Unite de trafic de arme la nivel internaţional, a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare. Justiţia americană a stabilit că Bout a vândut arme de foc şi rachete care urmau să fie folosite pentru uciderea cetăţenilor americani.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunţat joi că se îndoieşte de caracterul „echitabil” al condamnării cetăţeanului rus Viktor Bout.