SUA: O nouă tulpină a gripei AH1N1 a îmbolnăvit 13 persoane

Un nou caz de infestare cu H3N2, o nouă tulpină a gripei AH1N1, a fost înregistrat în SUA, ridicând la 13 numărul persoanelor infectate cu acest virus, transmite CBC.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 09:38
SUA: O nouă tulpină a gripei AH1N1 a îmbolnăvit 13 persoane

Astfel, în 12 din cele 13 cazuri a fost vorba de persoane sub 18 ani. Se ştie de asemenea că ultima persoană infestată cu noua tulpină a gripei porcine este o fetiţă din Utah. Ea a urmat un tratament cu oseltamivir şi acum se simte mai bine, potrivit medicilor. Întreaga ei familie a fost supusă testelor, dar nu a fost identificat vreun nou caz de infestare cu noul virus.

Aceasta se pare a luat virusul în timpul vizitei la o fabrică de prelucrare a cărnii de porc cu o săptămână înainte de apariţia primelor simptome ale bolii, a afirmat dr. Michael Jhung, de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, informează Agerpres.

Înainte cazuri de infestare cu H3N2 au fost semnalate în Indiana, Pennsylvania, Maine, Iowa şi Virginia de Vest. Aproximativ 50% dintre persoanele contaminate au avut tangenţe directe cu animale bolnave, însă ceilalţi bolnavi nu au avut, aspect care îi îngrijorează pe epidemiologi. În opinia acestora din urmă, virusul AH1N1 a suferit mutaţii şi în prezent se răspândeşte cu uşurinţă printre oameni.

Conform experţilor, varianta care circulă în prezent are o genă a virusului ce a generat pandemia din 2009. Ei consideră că această genă creşte capacitatea virusului de a infecta oameni. Categoria cea mai sensibilă la noua tulpină sunt copii sub 10 ani.