Rusia se laudă că a distrus rachetele de ultimă generație ale SUA, trimise în Ucraina

Cele mai recente livrări de armament în Ucraina, din partea SUA, au fost primite cu mare optimism de oamenii lui Volodimir Zelenski, dar entuziasmul a fost spulberat de curând, susține Rusia. 

22 iul. 2022, 16:51
Rusia se laudă că a distrus rachetele de ultimă generație ale SUA, trimise în Ucraina

Armata lui Vladimir Putin a reușit deja să distrugă patru sisteme de rachete de mare mobilitate – HIMARS, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Succesele armatei ruse au fost consemnate în perioada 5 – 20 iulie, a mai anunțat instituția condusă de către Serghei Șoigu.

„Patru lansatoare și un vehicul de reîncărcare pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS fabricate de SUA au fost distruse”, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia, într-un briefing de presă, potrivit Reuters.

În replică, ucrainenii au negat distrugerile provocate de ruși.

HIMARS sunt considerate un mare ajutor pentru ucraineni, datorită preciziei și a razei mai mari de acțiune. Astfel, Volodimir Zelenski a anunțat că poate porni contraofensiva.

 

Ucraina, acuzată că este controlată în totalitate de SUA

 

Rușii au acuzat Occidentul că nu face decât să prelungească războiul. Pe 6 iulie, la doar două zile după ce au fost trimise primele sisteme de rachete, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că a distrus două dintre ele.

Miercuri, SUA a anunțat miercuri că încă patru HIMARS vor fi trimise în Ucraina, în cadrul ultimului pachet de sprijin militar.

Între timp, atacurile devastatoare continuă pe teritoriul Ucranei. „300 de naționaliști” ucraineni au fost uciși în această săptămână, în cadrul unui atac asupra unei clădiri de școală din Kramatorsk.

În ciuda teritoriilor și a vieților pierdute de ucraineni, Volodimir Zelenski va continua războiul. Americanii au promis că vor trimite și avioane de luptă, în timp ce rușii îi acuză pe oficialii de la Kiev că „au interzis” de la Washington să capituleze și să se așeze la masa negocierilor, pentru pace.