SUA: Patru români inculpaţi pentru fraudare de carduri de credit

Autorităţile americane au anunţat joi inculparea a patru români acuzaţi că au accesat date bancare prin intermediul POS-urilor utilizate de comercianţi, lucru care le-a permis să efectueze cumpărături ilicite în valoare de milioane de dolari.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 20:41
SUA: Patru români inculpaţi pentru fraudare de carduri de credit

Adrian-Tiberiu Oprea din Constanţa, unul dintre cei patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 27 de ani, a fost arestat săptămâna trecută în Romania, unde se află în detenţie, a precizat Departamentul american al Justiţiei.

Alţi doi bărbaţi, Iulian Dolan, din Craiova, şi Cezar Iulian Butu, din Ploieşti, au fost arestaţi la intrarea în Statele Unite, în august. Ce de al patrulea, Florin Radu, din Râmnicu Vâlcea, nu a fost reţinut.

„Potrivit actului de inculpare, în perioada 2008 – mai 2001, (cei patru tineri) au fraudat împreună peste 200 de terminale de plată, în Statele Unite”, dintre care 150 de POS-uri în francize ale lanţului de magazine Subway.

Acuzaţii au compromis datele a peste 80.000 de clienţi.

Din organizaţia infracţională ar mai fi făcut parte, în afară de cei patru tineri inculpaţi, încă două persoane, care nu au putut fi identificate şi inculpate de către autorităţi.

Răufăcătorii acţionau instalând în POS-uri atât programe informatice care permiteau înregistrarea datelor cardurilor de credit sau sumele utilizate de către clienţi, cât şi virusuri informatice de tip „cal troian”, care le permiteau să acceseze terminalele de la distanţă.