SUA provoacă Rusia: ARMELE americanilor pentru ucraineni pun PAIE pe FOC în conflictul din Ucraina

Statele Unite riscă să provoace o intervenție mai directă a Rusiei în conflictul separatist din Ucraina dacă vor trimite arme Kievului, a declarat duminică șeful OSCE.

09 feb. 2015, 07:45
SUA provoacă Rusia: ARMELE americanilor pentru ucraineni pun PAIE pe FOC în conflictul din Ucraina

Statele Unite au afirmat că au în vedere să ajute Ucraina pentru a se apăra în fața separatiștilor proruși, considerați de Occident că sunt înarmați de Moscova.

Rusia a negat că trimite arme și oameni rebelilor, iar mai mulţi lideri europeni au avertizat contra furnizării de ajutor militar Kievului de teama agravării situației, potrivit Agerpres.

Lamberto Zannier, secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, a declarat, într-un interviu acordat agenției Reuters, că este îngrijorat că sprijinul militar occidental direct pentru guvernul ucrainean ar ațâța flăcările conflictului.

Citeşte şi Strategia nucleară a Rusiei îngrijorează NATO. Războiul ATOMIC pare a fi inevitabil

„Aceasta ar putea conduce la o intervenție mai directă a Rusiei în acest conflict… Obiectivul nostru rămâne acela al detensionării, deci cred într-adevăr că efortul ar trebui să continue să se concentreze în această direcție”, a spus el la Conferința de Securitate de la München.

Peste 5.000 de civili, soldați ucraineni și combatanți proseparatiști au fost uciși de la declanșarea rebeliunii separatiste în teritoriile din estul Ucrainei în aprilie anul trecut, amintește Reuters.Rusia a descris conflictul ca o luptă împotriva Occidentului, care, afirmă ea, vrea să refacă lumea conform intereselor sale. Zannier a spus că prin trimiterea de arme Kievului, Occidentul doar ar întări narațiunea rusă.