SUA relaxează sancţiunile împotriva Teheranului: Iranienii vor primi echipamente medicale americane

Departamentul Trezoreriei din SUA a anunţat joi relaxarea, din motive umanitare, a condiţiilor de export pentru echipamentele medicale destinate Iranului.

RomaniaTV.net
25 iul. 2013, 18:12
SUA relaxează sancţiunile împotriva Teheranului: Iranienii vor primi echipamente medicale americane

Trezoreria a adăugat câteva sute de articole pe lista produselor medicale care beneficiau deja de o licenţă de export sau de reexport către Iran. Astfel, o întreagă serie de echipamente precum electrocardiografele, aparatele de electroencefalografie şi de dializă, în cazul cărora era necesară câte o autorizaţie de export pentru fiecare în parte, vor beneficia de o licenţă generală.

„Iniţiativa noastră care vizează extinderea licenţei generale de export de echipamente medicale către Iran reflectă un punct important al politicii noastre de sancţiuni”, a explicat subsecretarul Trezoreriei însărcinat cu lupta antiteroristă, David Cohen. „Continuând să aplicăm un regim sever de sancţiuni împotriva Iranului, suntem hotărâţi totodată să păstrăm schimburile umanitare, atunci când ele sunt legitime”, a spus el.

De mai mulţi ani, SUA şi comunitatea internaţională impun numeroase sancţiuni Iranului, acuzat că încearcă să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program civil de energie nucleară, lucru respins de Teheran.