SUA relaxează sancţiunile împotriva Teheranului: Iranienii vor primi echipamente medicale americane

Publicat: Joi, 25 Iulie 2013 21:12 // Actualizat: Joi, 25 Iulie 2013 21:12 // Sursa: RTV.net

Departamentul Trezoreriei din SUA a anunţat joi relaxarea, din motive umanitare, a condiţiilor de export pentru echipamentele medicale destinate Iranului.

Trezoreria a adăugat câteva sute de articole pe lista produselor medicale care beneficiau deja de o licenţă de export sau de reexport către Iran. Astfel, o întreagă serie de echipamente precum electrocardiografele, aparatele de electroencefalografie şi de dializă, în cazul cărora era necesară câte o autorizaţie de export pentru fiecare în parte, vor beneficia de o licenţă generală.

"Iniţiativa noastră care vizează extinderea licenţei generale de export de echipamente medicale către Iran reflectă un punct important al politicii noastre de sancţiuni", a explicat subsecretarul Trezoreriei însărcinat cu lupta antiteroristă, David Cohen. "Continuând să aplicăm un regim sever de sancţiuni împotriva Iranului, suntem hotărâţi totodată să păstrăm schimburile umanitare, atunci când ele sunt legitime", a spus el.

De mai mulţi ani, SUA şi comunitatea internaţională impun numeroase sancţiuni Iranului, acuzat că încearcă să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program civil de energie nucleară, lucru respins de Teheran.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 nov 08:13
...şi fabricarea unei noi generaţii de centrifuge de cinci ori mai rapide. În schimb, Iranul va putea să spere la o relaxare “limitată şi reversibilă” a unor sancţiuni. În particular a celor care au condus la îngheţarea conturilor iraniene în băncile din ţări...
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H