SUA retrage din Gemania 11.900 de militari, dintre care mare parte vor fi relocaţi în România

Statele Unite ale Americii intenţionează să retragă 11.900 de militari din Germania şi să-i repoziţioneze în alte ţări, 5.600 dintre ei urmând să ajungă în zona strategică NATO a Mării Negre, a anunţat miercuri secretarul american al apărării, Mark Esper.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 14:00
SUA retrage din Gemania 11.900 de militari, dintre care mare parte vor fi relocaţi în România

Statele aliate NATO în zona Mării Negre sunt România, Bulgaria și Turcia. România a promovat permanent în interiorul NATO ideea de a transforma Marea Neagră într-o zonă de interes pentru alianță, dată fiind proximitatea Rusiei.

Secretarul american de Stat a spus în mod repetat în timpul conferinței de presă de la Pentagon că unul dintre motivele relocării militarilor din Germania în zona Mării Negre este nevoia de a descuraja postura agresivă a Rusiei și a-i asigura pe aliații din regiune de sprijinul SUA.

„Suntem la un punct de inflexiune în istoria NATO”, a spus Mark T. Esper, care a adăugat că Rusia și China au un comportament tot mai agresiv.

„Mutăm forțele armate din Europa Centrală, din Germania, spre Est, în zona Mării Negre și Polonia, unde sunt noii noștri aliați pe care vrem să îi asigurăm de sprijinul nostru”, a mai spus Mark Esper.

Ceilalţi retraşi vor fi în mare parte mutaţi în Belgia şi Italia, dar Washingtonul are în vedere repoziţionarea unor trupe şi în Polonia şi statele baltice, dacă se ajunge la un acord cu aceste ţări cu privire la statutul lor, a precizat şeful Pentagonului. Reuters scrie că armata SUA îşi va muta cartierul general din Stuttgart în Belgia.

Citeşte şi: Senatul a decis! Starea de urgenţă prelungită până la 15 octombrie!


loading...
Partenerii noștri