SUA s-au săturat de testele nucleare nord-coreene. La următoarea încercare a Phenianului vor riposta ferm

Statele Unite ale Americii vor oferi un "răspuns ferm" în cazul unui nou test nuclear nord-coreean, a declarat luni secretarul de stat adjunct american, Antony Blinken, la câteva zile după ce Coreea de Nord a încercat fără succes să lanseze o rachetă balistică cu rază medie de acțiune, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
18 apr. 2016, 12:27
SUA s-au săturat de testele nucleare nord-coreene. La următoarea încercare a Phenianului vor riposta ferm

Coreea de Nord a efectuat un al patrulea test nuclear în ianuarie și a lansat o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune luna următoare, încălcând rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU. Noi sancțiuni ONU menite să oprească finanțarea Coreii de Nord pentru programul său nuclear au fost aprobate în unanimitate de membrii Consiliului de Securitate al ONU la începutul lunii martie în cadrul unei rezoluții elaborate de SUA și China.

„Va exista un răspuns ferm în cazul unui alt test nuclear nord-coreean”, a declarat Blinken, aflat în vizită la Tokyo, adăugând că astfel de acțiuni întreprinse de Coreea de Nord sunt „inacceptabile”.

Blinken a afirmat că Statele Unite vor lua în considerare „mai multe posibilități”, adăugând în același timp că este „prematur” să spună exact despre ce măsuri ar putea fi vorba.