SUA se pregătesc de război. Casa Albă aduce bombardiere B-52 lângă România

Pentru prima dată în istorie, Forțele Aeriene ale SUA au adus temutele bombardiere B-52 în Grecia, cele mai puternice avioane din gamă! Explicația oficială, prezentată de defence-blog.com, are la bază condițiile meteo nefavorabile, care au forțat un B-52 Stratofortress să aterizeze în Baza Militară din Golful Souda (Creta).

10 nov. 2019, 10:42
SUA se pregătesc de război. Casa Albă aduce bombardiere B-52 lângă România

Totuși, nu puține sunt vocile care se tem că America folosește Grecia (țară membră NATO) pentru a-și întări prezența militară în regiunea Mediteranei. În cazul escaladării conflictului din Siria ori cu Iranul, Grecia reprezintă o bună rampă de lansare pentru avioanele US Air Force.

„Un bombardier B-52 Stratofortress a fost deviat de la cursul său către baza de antrenament din Souda Bay, urmare a vremii nefavorabile. Este pentru prima dată când un B-52 aterizează aici, în Grecia”, anunță comandamentul Marinei Militare Elene, potrivit evz.ro.

Citeşte şi Iranul a doborât o dronă neidentificată pe coasta Golfului Persic

Baza din Golful Souda este a doua bază navală ca mărime din Grecia privind capacitatea de portare a navelor de luptă și cea mai mare și mai bine echipată bază navală NATO din estul Mediteranei. 

La rândul său, Souda Bay dispune de singurul port cu apă de mare adâncime din sudul Europei care este potrivit și poate menține uriașele portavioane americane din clasa „supercarriers”.