SUA se pregăteşte de război. Pentagonul a aprobat trimiterea a 3.000 de soldaţi suplimentari în Orientul Mijlociu

Pentagonul a aprobat trimiterea a încă 3.000 de soldați în Orientul Mijlociu, relatează agenția Reuters, care citează mai mulţi oficiali americani de rang înalt.

03 ian. 2020, 18:23
SUA se pregăteşte de război. Pentagonul a aprobat trimiterea a 3.000 de soldaţi suplimentari în Orientul Mijlociu

Statele Unite vor trimite 3.000 de soldați din Divizia a 82-a Aeropurtată în Orientul Mijlociu, din cauza amenințărilor sporite pentru forțele americane din regiune, a anunțat vineri 4 ianuarie, agenția de știri Reuters. Potrivit agenției de știri, mai mulți oficiali ai Pentagonului care au solicitat anonimatul au spus că întăririle se vor alătura celor aproximativ 750 de soldați trimiși în Kuweit la începutul acestei săptămâni.

Citeşte şi Al Treilea Război Mondial e scris în astre. 2020 tinde să devină un an infernal, astrologii vin cu exemple concrete FOTO

Pe 31 decembrie, secretarul Apărării, Mark Esper, a anunțat plecarea imediată în Orientul Mijlociu a unui batalion de infanterie din a 82-a Diviziune aeriană, 750 de bărbați puternici, „ca răspuns la evenimentele recente din Irak”. Fox News a raportat la 1 ianuarie că aproximativ 4.000 de parașutiști din cea de-a 82-a Divizie aeriană a armatei americane vor fi dislocați în Kuweit în curând.

Decizia de a trimite întăriri în Orientul Mijlociu vine în urma unei lovituri aeriene a SUA în apropierea Aeroportului Internațional Bagdad, în care a fost ucis comandantul Corpului de Forță Al-Quds, al Gardienilor Revoluției Islamice, Qassem Soleimani. Printre victimele se numără și Abu Mehdi al-Mouhandis, numărul doi din Hachd al-Chaabi, o coaliție paramilitară proiraniană.

Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, și președintele iranian, Hassan Rohani, au promis deja să răzbune moartea generalului Soleimani.