SUA sfidează legile Rusiei! Au arborat steagul LGBTQ chiar înainte de referendumul de interzicere a căsătoriilor între gay

Ambasada SUA la Moscova a arborat joi steagul curcubeu al mişcării LGBTQ pe clădirea sa principală din centrul capitalei ruse, în pofida legii care interzice promovarea publică a homosexualităţii în Rusia.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 16:45
SUA sfidează legile Rusiei! Au arborat steagul LGBTQ chiar înainte de referendumul de interzicere a căsătoriilor între gay

Apariţia acestui steag pe sediul ambasadei americane coincide cu prima zi a referendumului la care cetăţenii ruşi sunt chemaţi la urne să se pronunţe, printre altele, şi asupra interzicerii în Constituţia Rusiei a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, potrivit Agerpres.

”Drepturile LGBTI sunt drepturi ale omului. Drepturile omului sunt universale”, a scris într-o declaraţie ambasada SUA la Moscova, care mai spune că a arborat acel steag în cinstea aniversării primei prezentări a acestuia la o paradă gay, la San Francisco în anul 1978.

Citeşte şi: Vladimir Putin sfidează pandemia şi organizează o paradă militară grandioasă cu prilejul Zilei Victoriei VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a răspuns gestului ambasadei americane amintind că ”orice situaţie de propagandă a minorităţilor sexuale netradiţionale în ţara noastră este interzisă prin lege”.

În timp ce în SUA căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt legale, în Rusia promovarea publică a homosexualităţii este un delict, conform unei legi promulgate de preşedintele Vladimir Putin în anul 2013.