SUA şi Franţa condamnă ferm dublul atentat din Turcia soldat cu cel puţin 40 de morţi

Statele Unite ale Americii şi Franţa au condamnat ferm sâmbătă dublul atentat cu maşină capcană soldat cu moartea a cel puţin 40 de persoane în oraşul turc Reyhanli, în apropiere de Siria, şi şi-au exprimat solidaritatea cu Turcia pentru identificarea celor vinovaţi, informează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
11 mai 2013, 18:34
SUA şi Franţa condamnă ferm dublul atentat din Turcia soldat cu cel puţin 40 de morţi

‘Statele Unite condamnă cu fermitate atacul sângeros de astăzi şi este alături de poporul şi guvernul Turciei pentru identificarea autorilor şi aducerea lor în faţa justiţiei’, a declarat ambasadorul SUA în Turcia, Francis Ricciardone, într-un comunicat.

La rândul său, preşedintele francez Francois Hollande a condamnat atentatele din Turcia şi şi-a exprimat solidaritatea cu poporul şi autorităţile turce, a anunţat Palatul Elysee. Şi ministrul afacerilor externe, Laurent Fabius, a condamnat dublul atentat produs la graniţa cu Siria.

Două maşini capcană au explodat sâmbătă la Reyhanli, o localitate din sudul Turciei situată la câţiva kilometri de un important punct de frontieră cu Siria, provocând moartea a peste 40 de persoane, potrivit ministrului turc de interne Muammer Güler.