SUA susţin că Rusia „n-ar trebui să se comporte ca o victimă” în urma expulzărilor

Moscova „nu ar trebui să se comporte ca o victimă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, care a respins sugestiile Kremlinului că expulzarea celor 60 de diplomaţi şi închiderea consulatului american la Sankt Petersburg reprezintă reciprocitate, după ce Washingtonul a decis să expulzeze 60 de diplomaţi ruşi, scrie CNN.

RomaniaTV.net
30 mart. 2018, 06:30
SUA susţin că Rusia „n-ar trebui să se comporte ca o victimă” în urma expulzărilor

„Nu vedem această decizie ca o reciprocitate diplomatică”, a declarat Nauert la scurt timp după ce Moscova a făcut publică decizia.

„Rusia nu ar trebui să se comporte ca o victimă. Singurele victime în această situaţie sunt cele două persoane care se află în spital în Marea Britanie în acest moment şi oamenii care nu pot merge în parc, medicii, cei care au răspuns primii apelului şi acum trebuie să fie trataţi şi monitorizaţi cu atenţie pentru că este posibil să fi intrat în contact cu substanţa”, a adăugat Nauert.

De asemenea, Nauert a precizat că este clar că guvernul rus „nu este interesat de un dialog privind problemele care sunt importante pentru cele două ţări”.

Ea a adăugat că SUA îşi rezervă dreptul de a răspunde cu măsuri suplimentare şi a vorbit despre impactul pe care închiderea consulatului îl va avea asupra angajaţilor ruşi locali.

„Dacă Rusia este preocupată de economia sa, nu ar lua astfel de măsuri pentru că acei oameni vor avea de suferit”, a declarat Nauert.

În ceea ce priveşte implicarea Rusiei în atacul din Salisbury, ea a precizat că „Rusia este cunoscută pentru campaniile sale de dezinformare şi cred că aceasta este una dintre ele. Sunt maeştri ai propagandei”. De asemenea, Nauert consideră că guvernul rus doreşte să se „izoleze diplomatic”.