SUA trage un semnal de alarmă! 10 milioane de americani sunt şomeri din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus afectează piața muncii din SUA. Aproximativ 10 milioane de americani au rămăs fără serviciu. Dacă în urmă cu o săptămână numărul șomerilor se ridica la 3,3 milioane, aceștora li se adaugă alți 6,6 milioane de americani care au aplicat pentru șomaj, anunță CNN.

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 15:06
SUA trage un semnal de alarmă! 10 milioane de americani sunt şomeri din cauza pandemiei de coronavirus

Tot mai mulți oameni vor avea nevoie de ajutor guvernamental, deoarece companiile continuă să își închidă ușile și să trimită munictorii acasă pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este cel mai mare număr de cereri de șomaj din istorie, de când departamentul a început să monitorizeze și să stocheze informațiile în 1967.

Creșterea dramatică a cazurilor de infectare cu coronavirus în Statele Unite reprezintă principalul factor pentru care șomajul a crescut la asemenea nivel. Înaintea pandemiei, cererile de șomaj se înregistrau în număr de aproximativ 200.000 pe săptămână.

Citește și: COVID-19. Marea Britanie doboară zilnic recordul de decese. Bilanţul de joi este chiar sumbru

În ultimele săptămâni însă, pandemia a închis un număr record de firme, în condițiile în care țara se străduiește să limiteze răspândirea virusului. Pentru multe dintre acestea, închiderea înseamnă și concedierea angajaților.

Economiștii se așteaptă la continuarea acestei creșteri masive a șomajului în săptămânile care urmează. Economiștii estimează că până la vară, 14 milioane de muncitori își vor fi pierdut locurile de muncă din cauza crizei coronavirusului.


loading...