SUA: Trei morţi şi 2 milioane de locuinţe fără energie, din cauza ninsorii şi a viscolului

Iarna instalată brusc în Statele Unite le dă mari bătăi de cap americanilor. Ninsorile abundente şi viscolul au provocat defecţiuni la sistemul de electricitate şi au perturbat traficul aerian şi rutier, iar trei persoane şi-au pierdut viaţa.

RomaniaTV.net
30 oct. 2011, 09:51
SUA: Trei morţi şi 2 milioane de locuinţe fără energie, din cauza ninsorii şi a viscolului

Trei persoane au murit, iar peste două milioane de locuinţe au rămas fără energie electrică sâmbătă în Statele Unite, din cauza căderilor masive de zăpadă şi a viscolului, care au perturbat şi traficul aerian.

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a murit după ce un copac a căzut peste casa sa din Pennsylvania, potrivit poliţiei locale, care a adăugat că, din cauza numărului mare de copaci căzuţi în zonă, echipele de salvare au reuşit să ajungă la victimă abia după două ore.

O altă persoană a murit în Connecticut, în urma unui accident rutier, iar a treia victimă a murit în Massachusetts, după ce a ignorat barajele instalate de poliţie în zonele cu cabluri de înaltă tensiune căzute la sol.

Autorităţile din statele Connecticut, New York, New Jersey şi Massachusetts au declarat stare de urgenţă, din cauza căderilor masive de zăpadă.

Toate zborurile interne de pe aeroportul internaţional Newark din New Jersey au fost anulate sâmbătă în jurul orei 16.00, după ce şi alte aeroporturi din zona afectată de viscol şi ninsoare au fost închise. Administraţia Federală a Aviaţiei a anunţat că pe aeroporturile John F. Kennedy şi La Guardia din New York, zborurile înregistrau sâmbătă întârzieri de până la cinci ore.