SUA: Ucigaşul studenţilor musulmani din Carolina de Nord riscă pedeapsa cu moartea

Un bărbat acuzat de uciderea a trei studenți musulmani, într-un campus universitar din Carolina de Nord, în februarie, riscă pedeapsa cu moartea.

07 apr. 2015, 05:47

Craig Stephen Hicks a fost pus sub acuzare pentru crimă de gradul I în cazul uciderii lui Shaddy Barakat (student la stomatologie), a soției acestuia Yusor Mohammad și a sorei ei Razan Mohammad Abu-Salha, în ceea ce poliția a descris ca fiind o ”dispută între vecini legată de locul de parcare” a automobilelor.

Judecătorul Orlando Hudosn, de la Tribunalul superior din districtul Durham (Carolina de Nord) a declarat că procurorii au întrunit condițiile legale pentru a solicita pedeapsa capitală împotriva lui Craig Stephen Hicks, potrivit The Herald Sun.

Citeşte şi Au plătit cu viaţa un loc de parcare

Acest caz a atras atenția presei internaționale pe fondul dezbaterii privind motivațiile intoleranței religioase, în contextul atacurilor din Paris de la începutul anului. Pe 7 ianuarie, frații Said și Cherif Kouachi au atacat sediul publicației franceze Charlie Hebdo, omorând cu sânge rece 12 persoane — jurnaliști, desenatori, angajați și polițiști.

După două zile, Amédy Coulibaly a ucis patru persoane într-un magazin cu specific evreiesc în care a luat mai mulți ostatici. Toți trei au fost uciși de forțele de ordine franceze pe 9 ianuarie.