SUA va dona armele confiscate Ucrainei. Cât primește un cetățean care predă un pistol

În manifestul inițiativei se precizează că este un „efort de a scoate armele de pe străzi”, motiv pentru care, pentru fiecare armă predată, proprietarul va primi un card cadou.

16 iun. 2022, 22:49
SUA va dona armele confiscate Ucrainei. Cât primește un cetățean care predă un pistol

Armele din SUA ar putea ajunge în Ucraina. Inițiativa a fost lansată folosind hashtag-ul #guns4ukraine și are ca „scop scoaterea armelor de pe străzi”, în special a puștilor de asalt semiautomate precum AR-15 și AK-47, potrivit American Chronicles.

Predarea armelor a fost stabilită pentru ziua de sâmbătă, direct la primărie, cu promisiunea că „nu se vor pune întrebări” celor care aleg să se alăture și să predea arma sau pușca.

Incendiu uriaş la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia. Acuzaţii de sabotaj, Europa ar putea rămâne fără gaze de mâine!
În manifestul inițiativei se precizează că este un „efort de a scoate armele de pe străzi”, motiv pentru care, pentru fiecare armă predată, proprietarul va primi un card cadou: 50$ pentru un pistol, 100$ pentru o pușcă normală și 150$ pentru o pușcă de mare putere, precum AR-15 și AK-47.

Slovacia donează Ucrainei elicoptere militare și rachete Grad

Slovacia a donat Ucrainei cinci elicoptere militare din seria Mi și mii de rachete grad, a anunţat, joi, ministrul Apărării de la Bratislava, Jaroslav Nad.

„Mă bucur să confirm că mii de rachete slovace Grad de 122 mm şi cinci elicoptere din seria Mi au fost donate în siguranţă forţelor armate ucrainene”, a scris Nad, după o întâlnire a miniştrilor Apărării din NATO şi din ţări aliate la Bruxelles, potrivit Reuters.

Războiul din Ucraina s-ar putea încheia, anunţă CNN. SUA, anunţ despre un „rezultat negociat” de Ucraina cu Rusia
Transportul include patru elicoptere Mi-17 şi un elicopter Mi-2, a spus el, adăugând că acestea au fost deja înlocuite în cadrul forţelor armate slovace de elicoptere UH-60M Black Hawk de producţie americană.

Stat membru al NATO şi vecin vestic al Ucrainei, Slovacia a sprijinit ferm apărarea Ucrainei în faţa invaziei ruse.

Bratislava a donat anterior şi alte echipamente militare şi tipuri de muniţie, inclusiv sistemul de apărare antiaeriană S-300. Slovacia a convenit de asemenea să vândă Ucrainei opt noi mortiere autopropulsate Zuzana 2.