SUA vrea să-l încetinească pe Putin. O nouă livrare de arme comandată de Biden va ajunge la Zelenski: „Sisteme avansate de rachete!”

SUA continuă să sponsorizeze războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski va primi încă patru sisteme de artilerie HIMARS, informează CNN. 

20 iul. 2022, 20:52
SUA vrea să-l încetinească pe Putin. O nouă livrare de arme comandată de Biden va ajunge la Zelenski: „Sisteme avansate de rachete!”

Marele pachet ce include rachetele de artilerie mare, care va fi trimis în Ucraina, va fi anunțat în detaliu la finalul acestei săptămâni, a promis ministrul Apărării din SUA, Lloyd Austin.

„La sfârșitul acestei săptămâni, vom prezenta următorul pachet prezidențial de retragere a armelor, munițiilor și echipamentelor pentru Ucraina. Va fi a 16-a noastră retragere de echipamente din inventarul DoD din august 2021. Acesta va include încă patru HIMARS, sisteme avansate de rachete, pe care ucrainenii le-au folosit atât de eficient și care au făcut o diferență pe câmpul de luptă”, a declarat Austin, potrivit presei internaționale.

Următorul pachet va mai include „MLRS și muniție de artilerie”, a mai declarat Austin de la Pentagon. El a anunțat că deja SUA „a angajat peste 2,6 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina”.

 

Dmitri Medvedev anticipează sfârșitul lui Volodimir Zelenski

 

Liderul de la Kiev susține că pregătește contraofensiva, după ce a pierdut teritorii pe bandă rulantă. Astfel, soldații ucraineni vor primi ordin să recucerească teritoriile pro-ruse. Această mișcare ar fi sinucigașă pentru Volodimir Zelenski, susține Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei.

Volodimir Zelenski a anunțat că „va continua campania militară, până la ultimul ucrainean”. Acest lucru va duce la prăbușirea regimului politic, anticipează Dmitri Medvedev.

„În acest sens, vreau să spun că este destul de evident că ei înțeleg consecințele unor astfel de declarații, iar consecințele sunt evidente că, dacă se întâmplă așa ceva, pentru toți va veni imediat o ‘zi a judecății’, foarte rapidă și grea, va fi foarte greu să se ascundă”, a declarat Medvedev, potrivit agenției Interfax.