SUA vs. Rusia, pe frontul din Ucraina. Duelul artileriilor, M777 americane împotriva lansatoarelor Katiuşa VIDEO

Soldații ucraineni din Brigada 44 de Artilerie, numită după hatmanul Danilo Apostol, folosesc cu pricepere obuzierele din Statele Unite, după cum reiese din imaginile postate pe reţelele de socializare.

13 iun. 2022, 15:42
SUA vs. Rusia, pe frontul din Ucraina. Duelul artileriilor, M777 americane împotriva lansatoarelor Katiuşa VIDEO

Pe pagina de Facebook a brigăzii a fost postat un videoclip epic cu artileria de provenienţă americană M777. „Apărarea Ucrainei este vocația noastră! Sunt mai puține poziții inamice, mai puține tancuri și alte echipamente ale ocupanților și mai multă încredere în victoria noastră… Când aceștia lucrează – zeii războiului – luptătorii Brigăzii 44 de artilerie. Slavă Ucrainei!„, se arată în subtitrarea videoclipului.

M777 este un obuzier remorcat, calibru 155 mm, folosit de forțele terestre din Statele Unite, Australia, Canada, India, Arabia Saudită și Ucraina. Prima utilizare în luptă a avut loc în războiul din Afganistan.

Citeşte şi „Pedeapsa cerească”, surpriza mortală pentru soldații ruși. Armata ucraineană a arătat distrugerile provocate cu ajutorul unei drone VIDEO

Raza de acțiune: maxim obuze convenționale – 24,7 km, maxim obuze speciale – 40 km. Rata de tragere: intensă – 5 lovituri pe minut timp de până la 2 minute, standard – 2 lovituri pe minut. Tractare: viteza maxima – 88 km/h; viteza de croazieră – 24 km/h.

În ceea ce priveşte lansatoareele Katiuşa, în comparație cu alte piese de artilerie, aceste aruncătoare multiple de rachete pot satura rapid o țintă cu o cantitate mare de explozivi, însă au o precizie mai redusă și necesită un timp mai mare de reîncărcare. Aceste sisteme sunt mai vulnerabile decât piesele de artilerie, însă sunt mai ieftine și mai ușor de fabricat.

Citeşte şi Plajă, în ciuda războiului. Imagini ireale din Kiev, oamenii se relaxează la soare şi se distrează, fără teamă de bombardamente FOTO