Medicii din SUA iau în calcul să nu mai resusciteze bolnavii de coronavirus

Americanii sunt gata de măsuri dramatice pentru a face față pandemiei de coronavirus. Potrivit Washington Post, în New York, medicii ar lua în calcul să nu mai resusciteze bolnavii.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 19:51
Medicii din SUA iau în calcul să nu mai resusciteze bolnavii de coronavirus

Peste Ocean au fost înregistrate până acum peste 93.000 de cazuri noi. Numărul deceselor a depășit 1.300.

Pe de altă parte, 3,3 milioane de americani au depus actele pentru alocația de șomaj, un record istoric. Economiștii spun că 14 milioane de angajați americani își vor pierde slujbele din cauza pandemiei.

Citeşte şi COVID-19. Număr record de morţi în Spania, în ultimele 24 de ore. 769 de persoane au fost răpuse de virus

Străzile sunt pustii, dar camerele de urgență arhipline în cartierul Queens din New York, epicentrul absolut al pandemiei în America.

Corey Johnson, speaker New York City Council: Este ceva îngrozitor să vezi aceste imagini cu asistente medicale şi medici purtând saci de gunoi pentru protecţie. Este ruşinos şi şocant.

Dr. Colleen Smith, medic de urgență, Spitalul Elmhurst: Tot felul de oficiali, de la preşedinte la şeful autorităţii spitalelor, ne spun că totul va fi bine. Din perspectiva noastră, nu este deloc bine. Nu am sprijinul de care am nevoie, nici măcar materialele elementare ca să-mi pot trata pacienţii. Şi suntem în America, care ar trebui să fie o ţară din prima lume!

În fața spitalului Bellevue sunt aduse camioane frigorifice pe post de morgă temporară.

Și totuși, președintele Donald Trump susține că Statele Unite – sau măcar unele regiuni – vor reveni la normalitate cât de curând.

Știți, cu fiecare zi cu care stăm deoparte, devine mai și mai greu să revii foarte rapid. Trebuie să ne întoarcem la muncă. Oamenii vor să lucreze. Nu vor să mai stea de-o parte și să aștepte. Aud asta tot mai tare și mai clar de la toată lumea”, spune Donald Trump.

Coronavirusul a ajuns şi în Rapa Nui, cel mai izolat loc de pe planetă

Unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă sub numele de Rapa Nui sau Insula Paștelui are confirmate două cazuri de coronavirus, posibil, prin transmitere comunitară. O localnică fără istoric de călătorie și care nu știe să fi intrat în contact cu o persoană infectată a fost confirmată acum trei zile.

Insula Paștelui care are numele oficial Rapa Nui, aflată la 3.510 de kilometri de Chile, țara de care aparține, a intrat în carantină. Autoritățile locale au anunțat un al doilea caz, fără a oferi însă detalii.

După aceasta situație toți turiștii au fost evacuați, iar compania Latam, singura care are curse aeriene spre Insula Paștelui, a anulat toate zborurile, potrivit The Guardian.

Donald Trump susține că SUA își vor reveni curând

Și totuși, președintele Donald Trump susține că Statele Unite – sau măcar unele regiuni – vor reveni la normalitate cât de curând.

Donald Trump, președintele SUA: „Știți, cu fiecare zi cu care stăm deoparte, devine mai și mai greu să revii foarte rapid. Trebuie să ne întoarcem la muncă. Oamenii vor să lucreze. Nu vor să mai stea de-o parte și să aștepte. Aud asta tot mai tare și mai clar de la toată lumea.”

Peste 3,3 milioane de americani au depus actele de șomaj

E drept însă că și problema șomajului cere soluții urgențe.

Peste 3,3 milioane de americani au depus actele de șomaj – o cifră nemaiîntâlnită în istoria Statelor Unite. Virusul nu lasă intactă nici o afacere.

Jay Bocken, șomer: „Mi-am sunat soția și i-am spus: Dragă, vin acasă. Iar ea și-a dat seama aproape imediat despre ce e vorba.”

O femeie a scuipat pe produsele dintr-un magazin alimentar

Pe fondul crizei, apar și situații revoltătoare. O femeie de 35 de ani din statul Pennsylvania a intrat într-un magazin alimentar și a început să tușească și să scuipe pe diverse produse, strigând că este infectată cu COVID-19.

Magazinul a fost igienizat, dar angajații s-au văzut nevoiți să arunce marfa care ar fi putut fi contaminată de femeie. Pagubă se ridică la peste 30.000 de dolari.