Subalterna lui Arafat, dispărută după condamnarea în dosarul COLECTIV, a fost prinsă în Republica Moldova UPDATE

Un pompier ISU, condamnat la închisoare în dosarul Colectiv, a fugit înainte de aflarea sentinței. Este vorba despre Radu Antonina. Aceasta a fost găsită în Republica Moldova.

13 mai 2022, 14:20
Subalterna lui Arafat, dispărută după condamnarea în dosarul COLECTIV, a fost prinsă în Republica Moldova UPDATE

UPDATE Subalterna lui Arafat, dispărută după condamnarea în dosarul COLECTIV, a fost găsită în Republica Moldova. Este vorba despre Radu Antonina. Aceasta a plecat din ţară înainte de aflarea sentinţei în dosarul Colectiv.

Subalterna lui Arafat, dispărută după condamnarea în dosarul COLECTIV

Citeşte şi De ce victimele din Clubul Colectiv nu vor primi integral despăgubirile stabilite de instanță (VIDEO)

Radu Antonina, pompier al ISU Bucureşti,  este dată în urmărire pe site-ul poliției, după ce a fost căutată acasă de oamenii legii pentru a o încarcera. Aceasta a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare, în timp ce pompierul George Matei a fost condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoare.

„Fata de numita RADU ANTONINA Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnata la 8 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si uzurparea functiei”, se arată pe site-ul Poliţiei.

 

„Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.

O persoană s-a prezentat la sediul unei subunități de poliție, de unde a fost preluată și încarcerată. Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităților necesare, au fost încarcerate.

Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european”, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Reamintim că şi Anăstăsescu George Alin, patronul de la Colectiv care a primit cea mai mare pedeapsă din dosar, a fost de negăsit după ce judecătorii au dat sentinţa. Polițiștii l-au căutat pe fostul patron de Colectiv la domiciliul său, însă au găsit-o doar pe mama sa, care a spus că nu ştie unde este fiul ei. Acesta a fost condamnat definitiv la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare şi este cea mai mare pedeapsă din dosarul Colectiv.

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4 și actual primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

Citeşte şi Eugen Iancu, tatăl unui tânăr de 22 de ani mort la Colectiv, cere anchetarea lui Raed Arafat. „După incendiu, timp de cinci zile a fost refuzat transferul în străinătate. Oamenii ăştia trebuie să răspundă” | EXCLUSIV