Subiecte BAC 2015, sesiunea de toamnă. Ce au avut de rezolvat elevii la MATEMATICĂ şi ISTORIE

Absolvenţii de clasa a XII-au care au picat examenul de bacalaureat în sesiunile anterioare dat, săptămâna aceasta, probele scrise. Miercurii, elevii au susţinu examen la proba obligatorie a profilului.

26 aug. 2015, 08:26

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a continut, miercuri, cu proba scrisă la Matematică şi Istorie. Circa 33.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la proba obligatorie de la BAC 2015.

Absolvenţii de profil real au dat, miercuri, examen la matematică, iar cei de la profil umanist, la istorie.

Vezi ce subiecte s-au dat la Matematică, specializarea matematică-informatică:

Vezi ce subiecte s-au dat la Matematică – tehnologic:

Sursa FOTO: adevarul.ro

Vezi subiectele la Istorie:

Sursa FOTO: adevarul.ro

CITEŞTE ŞI: BAREME ROMÂNĂ BAC 2015. Cum se rezolvau subiectele la Română

Vineri, absolvenţii de clasa a XII-a dat cu proba la alegere a profilului şi specializării, respectiv biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie.

BAC 2015 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

BAC 2015 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată în iunie, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor scrise din prima sesiune a bacalaureatului.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Rata de promovare la prima sesiune din acest an a bacalaureatului a fost de 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută).