SUBIECTE BACALAUREAT 2012. Elev: Cobori în jos, luceafăr blând, coboară-te pe-o rază VIDEO

BACALAUREAT 2012. Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Aceştia au susţinut proba scrisă la limba română sub supraveghere video. Subiectele nu au fost însă pe placul tuturor. Unii dintre ei nu şi-au adus aminte nici măcar un vers din poeziile lui Mihai Eminescu, la ieşirea din examen. La examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 200.000 de elevi din cei peste 300.000 estimaţi.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 13:14
SUBIECTE BACALAUREAT 2012. Elev: Cobori în jos, luceafăr blând, coboară-te pe-o rază VIDEO

BACALAUREAT 2012. Absolvenţii de clasa a XII-a din liceele din toată ţara au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2012.

În prima parte au avut un text din „Craii de Curtea-Veche” de Mateiu I. Caragiale cu 9 cerinţe. La subiectul II au avut să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri despre calităţile umane, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Lucian Blaga: „Nu e de ajuns să ai mari calităţi, trebuie să ştii cum să le foloseşti cu rost”. La ultimul subiect au avut să realizeze un eseu de două- trei pagini în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu.

Subiectele nu au fost pe placul tuturor. Unii dintre ei nu şi-au adus aminte nici măcar un vers din poeziile lui Mihai Eminescu, la ieşirea din examen. „Cobori în jos, luceafăr blând, coboară-te pe o rază… tra la la. Nu mai ştiu. Mai mult de atât nu ştiu”, a spus o absolventă de clasa a XII-a, potrivit România TV.

Bacalaureatul din acest an se desfăşoară fără un ministru în funcţie. Nici numărul elevilor care s-au înscris la bacaureat nu a fost prea mare. „130.000 de absolvenţi din ultimii 4 ani de zile nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat. Circa 16.000 de liceeni din promoţia de anul acesta nu s-au prezentat la examen, 14.000 dintre ei fiind corigenţi. După bacalaureat trebuie făcută o analiză ca să aflăm de ce elevii din România nu se prezintă la examenul de bacalaureat„, a declarat fostul ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

CITEŞTE ŞI:

BACALAUREAT 2012. 18 elevi din Capitală, eliminaţi de la examen după ce au încercat să copieze

SUBIECTE BACALAUREAT 2012 LA ROMÂNĂ

Alina Cocu, profesor de limba română la Liceul „Dante Alighieri” din Bucureşti, a comentat pentru RTV.NET cele trei subiecte. Potrivit cadrului didactic, subiectele au urmărit o evaluare sumativă a competenţelor acumulate în anii de liceu.

După testul la limba română, candidaţii vor susţine în 3 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Ministerul Educaţiei a publicat MODELE DE SUBIECTE pentru toate probele scrise de la BACALAUREAT 2012:

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la MATEMATICĂ

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la GEOGRAFIE

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la FIZICĂ

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la CHIMIE

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la ISTORIE