Subiecte BACALAUREAT 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Cum trebuie să rezolvi subiectele la ROMÂNĂ SCRIS

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Pe data de 25 august, absolvenţii de clasa a XII-a, care nu au promovat examenul de bacalureat în sesiunile anterioare, încep probele scrise. Examenul se va încheia pe data de 29 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

22 aug. 2014, 06:58
Subiecte BACALAUREAT 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Cum trebuie să rezolvi subiectele la ROMÂNĂ SCRIS

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Examenul de bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă, va începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale, pe 21 şi 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

La proba de limba română, elevii au la dispoziţie trei orei pentru a rezolva cele trei subiecte. Fiecare subiecte este notat cu 30 de puncte.

Vezi MODELUL DE SUBIECTE la Filiera teoretică – Profil umanist, Filiera vocaţională – Profil pedagogic şi BAREMUL DE CORECTARE

Vezi MODELUL DE SUBIECTE la Filiera teoretică – Profil real, Filiera tehnologică, Filiera vocaţională – Toate profilurile şi BAREMUL DE CORECTARE

VEZI ŞI ce SUBIECTE au primit elevii la LIMBA ROMÂNĂ, proba scrisă, în SESIUNEA DIN VARĂ 2014


BACALAUREAT 2014 EDU.RO, sesiunea de toamnă: Ce trebuie să ştie toţi elevii şi profesorii despre BAC 2014

SUBIECTE ROMÂNĂ SCRIS BACALAUREAT 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.

În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rau şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematică” şi „Geografie”, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.

Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.

Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează.

Potrivit metodologiei de Bacalaureat, după ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.

La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

Examenul de BACALAUREAT 2014, Sesiunea august-septembrie, se va desfăşura după următorul CALENDAR:

  • 14 – 18 iulie 2014, Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  • 18 – 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba română – proba A
  • 18 – 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba maternă – proba B
  • 19 – 20 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 21 – 22 august 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 25 august 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă
  • 26 august 2014, Limba şi literatura maternă – proba E) b) – probă scrisă
  • 27 august 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – probă scrisă
  • 29 august 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – probă scrisă
  • 1 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 –  16:00)
  • 2 – 3 septembrie 2014, Rezolvarea contestaţiilor
  • 4 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor finale