SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT. Vezi ce se va da în 2018 la BAC, EDU.RO a publicat şi baremele de corectare

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018. Elevii de clasa a XII-a îşi pot face o idee despre modelele de subiecte care se vor da anul viitor la bacalaureat. Pe edu.ro au apărut modele pentru toate materiile şi baremele de corectare. 

09 nov. 2017, 11:31
SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT. Vezi ce se va da în 2018 la BAC, EDU.RO a publicat şi baremele de corectare

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018. Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). Proba va continua in data de 13 februarie si va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 – 15 februarie).

In zilele de 16, 19 si 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 21-22 februarie se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Prima proba scrisa – Limba si literatura romana – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura materna – Eb) este programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima proba scrisa – la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – se va desfasura joi, 28 iunie.

Absolvenții claselor a XII-a care vor susține la vară Bacalaureatul au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, sinteză, generalizare şi abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitând deopotrivă demonstrarea eficientă a competenţelor și încadrarea în timpul de lucru prevăzut de metodologie.

VEZI AICI MODELE SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018

VEZI AICI BAREM CORECTARE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00). Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.
Inscrierile pentru sustinerea examenului in prima sesiune se fac in saptamana 29 ianuarie – 2 februarie 2018.

Cursurile pentru clasele a XII-a si a XIII-a se incheie vineri, 25 mai.

Rezultatele finale înregistrate în sesiunea august-septembrie 2017 a examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, indică o rată de promovare de 28,3%, cu 2,3 procente mai mare faţă de cea dinainte de soluţionarea contestaţiilor, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.


loading...