SUBIECTE ISTORIE BAC 2020. Cerinţele primite de absolvenţii de clasa a XII-a la a doua probă scrisă la Bacalaureat

Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2020 08:12 // Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2020 10:29 // Sursa: romaniatv.net

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. Miercuri, 24 iunie, elevii care au terminat clasa a XII-a susţin proba obligatorie a profilului. Absolvenții claselor de liceu cu profil real vor da examen la matematică, iar cei cu profil uman vor da examen la istorie. Joi, 25 iunie, va avea loc ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie. 

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. Examenul a început la ora 9.00. Absolvenţii de clasa a XII-a au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvare. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru.

 

 

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. "Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)", precizează MEC.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Citeşte şi SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2020. Ce trebuie să ştie elevii pentru a lua note mari

Din cauza epidemiei de coronavirus, se va organiza o sesiune specială de bacalaureat pentru elevii care au probleme medicale. La sesiunea specială de BAC 2020 vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis (37,3), au fost în izolare, în carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. În acest an, rezultatele la bacalaureat vor fi publicate, în premieră cu anonimizarea numelor elevilor. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 - 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 - 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.

SUBIECTE BAC 2020 ISTORIE. "În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", precizează MEC.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Citeşte şi BAREM BAC 2020 Română. Cum se rezolvau subiectele

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bac 2020 subiecte bac 2020 subiecte bac istorie 2020 SUBIECTE ISTORIE BAC 2020
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H