SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018. Emoţii pentru elevii de clasa a XII-a. SUBIECTE BAC 2018 şi BAREME CORECTARE

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018. Emoţii mari pentru elevii de clasa a XII-a care au intrat în focurile examenului de bacalaureat. Miercuri, se dă proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică). Copiii au la dispoziție pe site-ul subiecte2018.edu.ro, modele de subiecte pentru toate probele. 
Filip Stan
26 iun. 2018, 05:34
SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018. Emoţii pentru elevii de clasa a XII-a. SUBIECTE BAC 2018 şi BAREME CORECTARE

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018. 

Costel Chiteș, profesor de Matematică la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, oferă câteva ponturi despre cum ar fi trebuit elevii să rezolve cerințele de la proba de Matematică, via Libertatea.ro

 

 

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018. Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018 a inceput luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A). Examenul a continuat in data de 13 februarie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 – 15 februarie). In zilele de 16, 19 si 20 februarie a fost programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 21-22 februarie s-a desfasurat evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Prima proba scrisa – Limba si literatura romana – Ea) – a avut loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura materna – Eb) a fost programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, sinteză, generalizare şi abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitând deopotrivă demonstrarea eficientă a competenţelor și încadrarea în timpul de lucru prevăzut de metodologie.

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- MATE-INFO

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- PEDAGICIC

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- ŞTIINŢELE NATURII

VEZI AICI SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- TEHNOLOGIC

BAREMELE DE CORECTARE:

VEZI AICI BAREM CORECTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- MATE-INFO

VEZI AICI BAREM CORECTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- PEDAGICIC

VEZI AICI BAREM CORECTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- ŞTIINŢELE NATURII

VEZI AICI BAREM CORECTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- TEHNOLOGIC

Ultima proba scrisa – la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – se va desfasura joi, 28 iunie.

Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00). Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie. 

Se interzice candidaţilor la Bacalaureat 2018 să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. E interzis, de asemenea, intrarea în sală cu orice mijloc electronic de calcul.

Se interzice accesul candidaţilor cu telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare.

Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului. Eliminarea e decisă de preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Preşedintele decide, după caz, şi sancţionarea asistenţilor.

Preşedintele, vicepreşedintele, secretarul sau un membru al comisiei verifică, în toate sălile de examen, dacă subiectele multiplicate pentru fiecare candidat sunt complete şi lizibile. Ei verifică şi dacă lucrările corespund cu filiera, cu profilul, cu specializarea şi cu opţiunea candidatului.

Se interzice preşedintelui, vicepreşedintelui, secretarului şi membrilor comisiei să dea candidaţilor indicaţii referitoare la rezolvarea subiectelor. Li se mai interzice să facă modificări ale subiectelor sau ale baremelor de evaluare şi de notare.

Din momentul distribuirii subiectelor la Bacalaureat 2018, niciun candidat nu mai poate intra în sală. De asemenea, niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.

În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Bacalaureat 2018: ce este interzis la probele scrise de la Bac

Se interzice la Bacalaureat 2018 folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi.

În timpul desfăşurării probelor scrise, asistenţii nu dau candidaţilor nicio indicaţie, nu discută între ei şi nu rezolvă subiectul de examen. Unul dintre asistenţi stă în faţa clasei, celălalt în spatele clasei şi nu au alte preocupări în afară de supraveghere.

În cazul în care asistenţii încalcă aceste dispoziţii, preşedintele comisiei poate decide înlocuirea lor. Dacă este cazul, poate face şi propunere de începere a procedurii de cercetare disciplinară.

Asistenţii răspund de asigurarea ordinii şi a liniştii în sala de clasă, de respectarea de către candidaţi a tuturor prevederilor prezentei metodologii. De asemenea, asistenţii nu permit candidaţilor să comunice în niciun fel între ei sau cu exteriorul. Asistenţii sesizează preşedintele comisiei asupra oricărei încălcări a prezentei metodologii.

Dacă un candidat refuză să predea lucrarea scrisă, acest lucru se consemnează într-un proces-verbal. Procesul verbal e semnat de cei doi asistenţi şi atrage după sine eliminarea candidatului din examen.

Eventualele fraude sau tentative de fraudă, alte nereguli în desfăşurarea examenului, semnalate asistenţilor de către candidaţi sau sesizate de vicepreşedinte, secretar, membrii comisiei, de asistenţi sau de către delegaţii Comisiei Naţionale de Bacalaureat ori ai comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti, vor fi comunicate imediat preşedintelui comisiei. Acesta este obligat să verifice şi să ia măsurile ce se impun. Măsurile pot merge până la eliminarea candidatului din examen.

Se interzice cu desăvârşire colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaţilor, fonduri care au ca destinaţie asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare.

Bacalaureat 2018: Ce riscă un candidat eliminat de la examen

Candidații care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Ei vor relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați.

Candidații care au fost înscriși la examen fără a îndeplini condițiile legale de înscriere sau care au beneficiat de informații, documente sau alte forme de sprijin, obținute pe cale frauduloasă, care le-au facilitat rezolvarea subiectelor, situaţii constatate de organele în drept, sunt eliminați din examen.

Dacă frauda este constatată în centrul zonal de evaluare, lucrările sunt anulate și candidaţii sunt consideraţi eliminaţi din examen.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, primul examen din cadrul Bacalaureatului va avea loc pe 25 iunie şi va fi la limba şi literatura română, pe 26 iunie se va susţine testarea la limba şi literatura maternă, urmată fiind de proba obligatorie a profilului, pe 27 iunie, şi proba la alegerea profilului, pe 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie, tot în aceeaşi zi se vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 9 iulie.

CALENDAR BACALAUREAT 2018 EDU.RO: Tot ce trebuie să ştii despre Bac 2018. MODELE SUBIECTE BAC 2018

  • 25 mai: incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a
  • 25 iunie: limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa
  • 26 iunie: limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa
  • 27 iunie: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa
  • 28 iunie: proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa
  • 4 iulie: afisarea primelor rezultate (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)

Spynews
Știrile Antena Stars. De ce a refuzat Alex Bodi 1 milion de dolari. A rămas uimit când a aflat ce i s-a oferit, dar nu a putut să accepte: ”Nu am vrut” / VIDEO
Bzi.ro
Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță! „Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie romă!“
Fanatik.ro
Ce semnifică o sticlă de apă pe capota unei mașini? Puțini s-ar fi așteptat
Capital.ro
Ungurii sunt la ani lumină de România. Ungaria ne dă lecții. Trebuie să luăm notițe
Playtech.ro
Antonia, apariție de filme pentru ADULȚI. A renunțat la haine într-un mod indecent
DailyBusiness
Sute de locuri de muncă sunt disponibile pentru români! Iată în ce loc
Adevarul
„Pacea” lui Putin, mărul otrăvit oferit lui Zelenski. Un expert român în analiză de risc explică în ce constă capcana întinsă Ucrainei
Spynews
Dezastru la un pelerinaj. Peste 550 de persoane au murit. Temperaturile de 51 de grade Celsius le-au fost fatale
Spynews
A mers pe jos 90 de minute pe zi. Ce s-a întâmplat după 2 ani
Evz.ro
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
wowbiz.ro
Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta
Cancan.ro
'Bianca are un iubit de 6 luni!'😲 Gabi Bădălău, primele declarații după ce și-a asumat noua relație
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Canicula a făcut deja prima victimă! Un bărbat din Vaslui a murit în timp ce lucra pe acoperișul unei case
Capital.ro
Simona Halep a fost exclusă. Anunț devastator pentru marea campioană
StirileBZI
Se dau 15.000 de lei pe lună, timp de 5 ani! Ce categorie de români vor primi acești bani
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit pe iubitul ei tenismen, care e cu 9 ani mai tânăr
stirilekanald.ro
Ei sunt clujeni găsiți morți în curtea casei. Asta le-a adus sfârșitul
substantial.ro
Scoția și Elveția au terminat la egalitate, 1-1, la EURO 2024
MediaFlux
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?