SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Profesor: Examenele noastre sunt învechite

”Examenele din ziua de azi sunt învechite și nu sunt adaptate la gândirea elevilor”, declară, la RFI, profesorul Radu Gologan, coordonator al Lotului Olimpic Național de Matematică, în contextul în care pe 11 iunie a început Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a.

12 iun. 2018, 09:21

Elevii de clasa a VIII-a vor da o nouă probă a Evaluării Naționale. După ce au trecut peste proba scrisă la Limba Română, care s-a desfășurat luni, elevii vor da proba la Matematică. Mii de elevi din Timiș sunt așteptați la examen.

„Din păcate, examenele de azi sunt neadaptate la gândirea și la modul de percere a informației pentru copilul din ziua de azi. Examenele noastre sunt învechite, în marea majoritate sunt șabloane care se repetă în fiecare an. Astfel, pe parcursul pregătirii, copilul pierde ideea principală a educației: de a accede la competențe, de a avea cunoștințe care să îl ajute să se adapteze la viață prin gândire logică. Putem vorbi și de examenul de Evaluare Națională, și de Bacalaureat în același fel”, este de părere reputatul profesor de la Facultatea Politehnică.

Profesorul subliniază că trebuie să înțelegem cu toții că „viitorul este al tehnologiei informației. Trebuie să înțelegem că vrând-nevrând totul se va muta pe tabletă, pe telefonul inteligent, foarte puține lucruri vor rămâne pe hârtie. (…) Evoluția societății este ca un animal care se dezvoltă singur, orice i-am face, nu îl putem opri, el evouează spre progres”.

Vezi şi: SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018: La simulare, a fost dezastru. EDU.RO a cerut măsuri inspectoratelor

Acestea sunt subiectele la matematică din cadrul Examenului de Evaluare Naţională din 2018