SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, vezi aici şi BAREMELE DE CORECTARE LA MATEMATICĂ

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Absolvenții claselor a VIII-a care vor susține la vară Evaluarea Națională au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

01 nov. 2017, 15:15
SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, vezi aici şi BAREMELE DE CORECTARE LA MATEMATICĂ

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

VEZI AICI MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

VEZI AICI BAREM SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

Vezi şi: SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii pot începe pregătirea pentru examenul din vară, vezi aici BAREM CORECTARE

Teze, evaluări, EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018 ŞI BACALAUREAT 2018

Tezele vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se organizează, în general, în perioada vacanței de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Evaluările naționale la clasa a II-a a IV-a și a VI-a se vor desfășura în intervalul 7-24 mai.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a va avea loc în perioada 7 — 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate pe 7 mai, fiind urmate, a doua zi, de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, iar proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii minorităților naționale se va desfășura pe 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: Limba română — pe 15 mai, Matematică — 16 mai și limba maternă — 17 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V — VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).

Anul şcolar 2017-2018. Calendarul evaluarilor naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a, VI-a. Află când este examenul de Capacitate

Înscrierea la evaluarea națională se va face în perioada 4-8 iunie 2018 (8 iunie 2018 fiind și data la care se finalizează cursurile la clasa a VIII-a în acest an școlar).

Prima probă scrisă din cadrul evaluării naționale, adică cea de limba şi literatura română, va avea loc în data de 11 iunie 2018. Următoarea probă scrisă (matematică) se va desfășura în data de 13 iunie 2018, iar ultima probă (limba şi literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie 2018.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie 2018 (până la 12:00), iar în aceeași zi între 14:00 și 19:00 se vor putea depune contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 20 – 22 iunie 2018. Examenul se va încheia pe 23 iunie 2018, cu afișarea rezultatelor finale.

Toate sălile de examinare vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere audio-video, conform ordinului de ministru. Elevii nu vor avea voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete, iar cei care refuză să lase aceste obiecte în sala de depozitare nu vor fi primiți în examen.

De asemenea, se interzice candidaților să aibă asupra lor, ori în băncile în care sunt așezați în sala de examen, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio, dar și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare sau care permite conectarea la internet ori la rețelele de socializare.